Ειδήσεις

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Καρδίτσας για την Παλαιστίνη


Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02/11/2023 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, βγήκε ψήφισμα στήριξης του Παλαιστινιακού λαού και την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου Παλαιστινιακού κράτους.

Ακολουθεί το ψήφισμα.

Ως Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για την απελευθέρωσή του από τα αποικιακά δεσμά και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομο παλαιστινιακού κράτους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αιματοχυσία, σε ένα ξεκλήρισμα ολόκληρου λαού, με τους νεκρούς και από τις δυο πλευρές ήδη να κοντεύουν  να φτάσουν στις 10.000 στην συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχος πληθυσμός και μικρά παιδιά.

Το ότι έχουμε καλές σχέσεις με το Ισραήλ δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι σχετικά με την αντιμετώπιση των αμάχων και πως θα λειτουργήσει μια ασπίδα απέναντι σε αθώους ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και τα όσα τερατώδη διέπραξε στο Ισραήλ.

Ο πόλεμος έχει πάντα κάποιους κανόνες , όπως η προστασία των αμάχων και όχι η εκδίκηση. Αυτό απαιτεί ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας, αυτό απαιτούν οι διεθνείς συνθήκες σε καιρό πολέμου.

Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσει η αιματοχυσία και εδώ να επισημάνουμε και να καταδικάσουμε την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης που απείχε από το ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και άνοιγμα διαδρόμων για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ανθρωπισμός δεν μπορεί να τίθεται υπό αίρεση ούτε υπό την επιφύλαξη γεωπολιτικών υπολογισμών.

Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα για ένα ισχυρό και μακροπρόθεσμο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα για ελευθερία και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται και με οποιονδήποτε τρόπο για την υπεράσπιση του λαού της Παλαιστίνης! Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη σε ένα καθεστώς απαρτχάιντ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοκρατία και ελευθερία υπό αποικιακή κυριαρχία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήριο στο ΕΠΑΛ Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Απόλλων Καρδίτσας: Επέστρεψε σπίτι του ο Παπαστολόπουλος!