Ειδήσεις

Ψήφος αποδήμων: Θεσσαλικοί Σύλλογοι ζητούν να καταργηθούν οι περιορισμοί


Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου απέστειλαν 46 σύλλογοι της Διασποράς ζητώντας να καταργηθούν οι περιορισμοί για την διευκόλυνση της ψήφου των Αποδήμων.

«Δικαιούμαστε και θέλουμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άλλωστε το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον. Ζητάμε να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς αποκλεισμούς» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους και προσθέτουν «Αναμένουμε και οι 300 βουλευτές να στηρίξετε την άρση των άδικων περιορισμών».

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών στην διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τις επόμενες ώρες θα το καταθέσει στη Βουλή.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμεως με αφορμή την ανοικτή επιστολή των Αποδήμων έγραψε στο Twitter:

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι Βουλευτές όλων των κομμάτων,

Εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων του εξωτερικού, σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή ώστε να ακουστεί παντού η φωνή της Ομογένειας.

Οι απόδημοι Έλληνες είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Λατρεύουμε την πατρίδα μας, προβάλλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία, στηρίζουμε τα εθνικά της θέματα και είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της στα κράτη που μας φιλοξενούν.

Δικαιούμαστε και θέλουμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άλλωστε το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον.

Ζητάμε να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Ζητάμε να αρθούν άμεσα όλοι οι περιορισμοί του Νόμου 4648/2019:

Κατάργηση της διαμονής συνολικά 2 έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 35 ετών

Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Καθιέρωση επιστολικής ψήφου.

Κρατήστε ζωντανό το ενδιαφέρον των αποδήμων Ελλήνων για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα και διατηρήστε ζωντανούς τους δυνατούς δεσμούς μας με την Ελλάδα.

Αναμένουμε και οι 300 βουλευτές να στηρίξετε την άρση των άδικων περιορισμών.

Πρόκειται για δημοκρατικό χρέος και ιστορική ευκαιρία, γι’ αυτό και είναι μεγάλη η ευθύνη που βαραίνει τον κάθε Ελληνίδα και Έλληνα βουλευτή.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, πέρα και πάνω από κόμματα.

Μεταξύ άλλων, υπογράφει και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχίες για την Α.Κ.Α.Κ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κολύμβησης
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την Αργιθεάτισσα γυναίκα