Ειδήσεις

Rapid tests στον Παλαμά: 4 κρούσματα σε σύνολο 102 δειγμάτων


Ο Δήμος Παλαμά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ προχώρησε σήμερα Πέμπτη 03/12, σε ελέγχους με την μέθοδο του «Drivethroughtesting» σε κατοίκους του Δήμου του με στόχο την πρόληψη αλλά και τον περιορισμό της μετάδωσης του ιού. Ένας ακόμη βασικόςσκοπός  αυτών των test είναι να εντοπιστούν κρούσματα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα (είναι ασυμπτωματικοί), αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Για τοtest, προσήλθαν και έδωσαν δείγμα 102 κάτοικοι του Δήμου με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη, εκ των οποίων οι 62 ήταν άντρες και οι 40 γυναίκες, με τον αριθμό των θετικών να ανέρχεται στα 4. Τα θετικά δείγματα δηλαδή ήταν σε ποσοστό 3,92 %, χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ελλάδας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη και πρόκειται για 1άντρα και 3 γυναίκες, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Παρόντες στη διαδικασία των rapid test ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, οι αντιδήμαρχοι Ουρανία Φούντα και Κοντοβάιος Θωμάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι ΜπακαβέλοςΒάιος, Καρακώστας Δημήτρης, Μπανάσος Κωνσταντίνος οι οποίος μάλιστα υποβλήθηκε σε rapid test.

Σε συνολικό αριθμό 102 δειγμάτων καταγράφηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 45 έτη και πρόκειται για 1 άντρα και 3 γυναίκες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της επιδείνωσης του καιρού
Επόμενο άρθρο Με τα χρώματα των λουλουδιών του χειμώνα ντύθηκε το κέντρο της Καρδίτσας