Ειδήσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένει ο Ν. Καρδίτσας


Ισχυρές βροχοπτώσεις με κεραυνούς έπλητταν καθ ΄ όλη τη διάρκεια της Τρίτης την Καρδίτσα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με τη στάθμη των ποταμών να βρίσκεται σε καλή κατάσταση (τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όλοι οι Δήμοι του Νομού, άπαντες οι αρμόδιοι φορείς και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή.

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας έχει στηθεί Συντονιστικό Κέντρο όπου λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές για οποιαδήποτε ανάγκη ή πληροφορία όλο το 24ωρο.

Κλειστή παρέμεινε η Εφορία Καρδίτσας καθώς το πρωί μπήκαν στο κτίριο νερά από την ταράτσα.

 

«Πνίγηκαν» Βόλος, Σκιάθος και Λάρισα

Με σφοδρές βροχοπτώσεις και τεράστιους όγκους νερού που μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, «σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία Daniel. Μαγνησία, Σκιάθος και Λάρισα είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο μέχρι στιγμής, με τα προβλήματα στις περιοχές εκεί να είναι σοβαρά.

Ήδη ένα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Βόλο, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και ένας ακόμα αγνοείται.

Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο, με πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια και καταστήματα. Πολίτες απεγκλωβίστηκαν με βάρκες ενώ πλημμύρισε και το νοσοκομείο της πόλης, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα χημειοθεραπείες.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στα ορεινά του νομού λόγω επικινδυνότητας των φαινομένων.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε και στη Σκιάθο, η οποία επίσης πλήττεται έντονα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες εγκλωβίστηκαν στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, όπου η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο ενώ και στη Λάρισα πλημμύρισαν δρόμοι και εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.

Το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας στον Βόλο, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους, έπειτα από καταπλάκωσή του από τοιχίο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Ένας δεύτερος άνθρωπος αγνοείται στον Βόλο, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.

Το μεσημέρι της Τρίτης απαγορεύθηκε η κυκλοφορία και στο νησί της Σκιάθου, με μήνυμα από το 112.  «Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νησί της Σκιάθου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας έχει κάνει αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο νησί πλημμύρισαν δρόμοι και λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του μεγάλου όγκου νερού διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Προηγούμενο άρθρο Αστέρης Βασιλάκος: Η νεροποντή δείχνει … έλλειψη έργων υποδομής στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Συμφωνία συνεργασίας για μόνιμη εγκατάσταση αερόστατων στην λίμνη Πλαστήρα