Ειδήσεις

Συμφωνία συνεργασίας για μόνιμη εγκατάσταση αερόστατων στην λίμνη Πλαστήρα


Έπειτα από την επιτυχημένη εκδήλωση με την ύψωση της μεγαλύτερης Ελληνικής Σημαίας στον κόσμο με δύο αερόστατα στην πλαζ Πεζούλας, αναχωρώντας οι εκπρόσωποι των φορέων επισκέφθηκαν το δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο.

Στην συνάντηση εκ μέρους του Δήμου ήταν ο δήμαρχος και ο Γραμματέας κ. Μπράντζος, ενώ εκ μέρους των φορέων Ελληνικός Αεροναυτικός Όμιλος και η Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS, οι κ.κ. Μίλτος και Πάρις Κοτζαγερίδης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δύο άντρες για την επιτυχία της εκδήλωσης και για την εθελοντική προσφορά τους. Επανέφερε την  πρότασή του για την μόνιμη παρουσία των αερόστατων στη λίμνη Πλαστήρα και η κατοχύρωση της λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού με εμπειρία πτήσης με αερόστατο.

Ο κ. Κοτζαγερίδης αναγνώρισε ότι η ομορφιά της Λίμνης Πλαστήρα και η γεωμορφολογία της περιοχής ενδείκνυται για πτήσεις. Ωστόσο επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις που να διευκολύνουν τις πτήσεις, με σημαντικότερη να είναι η τοπική κοινωνία φιλική και όχι αδιάφορη. Για να πετύχει αυτό θα πρέπει να υποστηριχθεί και από τις τοπικές επιχειρήσεις, διότι η παρουσία του αερόστατου εξαρτάται απο την ζήτηση που έχει.

Ο κ. Νάνος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να διευκολύνει με διάθεση πεδίων αποπροσγείωσης, καθώς και να συμβάλει στην επίλυση γραφειοκρατικών εμποδίων, αν χρειαστεί.

Ένα άλλο θέμα είναι το κόστος των πτήσεων, ειδικά μετά τις αυξήσεις των καυσίμων, ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση ότι για να γίνει γνωστή η λίμνη ως προορισμός εμπειρίας αερόστατου, θα πρέπει να είναι ελκυστική η τιμή της πτήσης, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα πτήσεων με αερόστατα, όπως στο εξωτερικό.

Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν εναέριες περιηγήσεις με αερόστατα πάνω από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, αρχικά με 2 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα και ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρχει από ενδιαφερόμενους.  Όσοι επιθυμούν μια πτήση εμπειρίας αερόστατου και να απολαύσουν από αέρος το μαγευτικό τοπίο της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6909110272.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένει ο Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αναβάλλεται για την Πέμπτη η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης