Ειδήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση η αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι


Ο Δήμος Μουζακίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση την αξιοποίηση της οικοπεδικής έκτασης 3,5 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν το κατεδαφισθέν παλιό Κέντρο Υγείας Μουζακίου, (μεταξύ της περιφερειακής οδού και της οδού Θεσσαλίας), στο Μουζάκι. Ο συγκεκριμένος χώρος που σήμερα ανήκει στην 5 η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας, θα παραχωρηθεί στο Δήμο Μουζακίου.

Δεδομένου ότι το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Μουζακίου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της, ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες και προς κάθε ενδιαφερόμενο, για κατάθεση προτάσεων στην παρακάτω ηλεκτρονική πλατφόρμα (διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα https://www.mouzaki.gr του Δήμου Μουζακίου):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7UWTWHlE6YVTivLvXzgpmtFDqDlq8da8OLqQrrI8YDCChqA/viewform?usp=sf_link

 

Οι προτάσεις που υποβάλλονται θα πρέπει να συνοδεύονται από ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας του κάθε συμμετέχοντα στη διαβούλευση, ενώ, θα τηρηθούν όλες οι ισχύουσες διατάξεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Διευκρινίζεται ότι, τα προσωπικά στοιχειά που ζητούνται, είναι απαραίτητα στη δημοτική διοίκηση ώστε να έρθει σε επαφή, (εφόσον το κρίνει αναγκαίο), με τους συμμετέχοντες στη διαβούλευση, για περαιτέρω ανάλυση ή επεξεργασία της κάθε πρότασης.

 

Δήλωση δημάρχου

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε:

«Το οικόπεδο του κατεδαφισθέντος πρώην Κέντρου Υγείας Μουζακίου, με βάση τις επίσημες δεσμεύσεις της Διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας όπου ανήκει, θα παραχωρηθεί προς χρήση στον Δήμο μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εν εξελίξει σήμερα, κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας. Η δημοτική διοίκησή μας, ακολουθώντας την πάγια τακτική της στενής συνεργασίας με τους δημότες για την εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητα ζωής τους, αποφάσισε να θέσει έγκαιρα σε δημόσια διαβούλευση την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης. Πρόκειται για καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο πιστεύουμε πολύ και ελπίζουμε ότι θα βρει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία. Καλούμε τους συνδημότες να συμμετάσχουν μαζικά στη διαβούλευση καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις. Πεποίθησή μας είναι ότι μπορούν να αποβούν καθοριστικές για τη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης και για την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης έργου που χρειάζεται ο Δήμος για να το υλοποιήσει. Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα συγκεντρωθούν οι κατατεθειμένες προτάσεις, θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων και στη συνέχεια το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί η οριστική απόφαση για την αξιοποίηση του οικοπέδου. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την πορεία προς το μέλλον, τα καλύτερα έρχονται».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχεδιασμό του νέου LEADER
Επόμενο άρθρο Η συναρπαστική έκθεση “Η Εποχή των Παγετώνων” σας περιμένει στο Fashion City Outlet!