Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχεδιασμό του νέου LEADER


Τα στελέχη της ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. έγιναν δεκτάστην Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κο Νούσιο Κων/νο, την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κα Ρογγανάκη Λία και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κο Αναγνωστόπουλο Δημήτριο.

Σκοπός της συνάντησης – διαβούλευσης υπήρξε η παρουσίαση του σχεδιασμού της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ / LEADER και η ενίσχυση της συμπληρωματικότητας και συνέργειας των παρεμβάσεών του με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Ο Γενικός Διευθυντής κος Σακελλαρίου τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη πορεία υλοποίησης του προγράμματος LEADER της παρούσας περιόδου με εμφανή τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στη κοινωνία και στην τοπική οικονομία.

Ο κος Νούσιος επεσήμανε πως πρέπει να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας συνδυάζοντας δράσεις πολιτισμού με την προώθηση τηςτοπικής γαστρονομίας και την παραγωγή διατροφικών προϊόντων υψηλής αξίας.

Η κα Ρογγανάκη τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν και να στηριχθούν ‘’έξυπνες’’ δράσεις συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και συλλογικών φορέων που να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα ιδιαίτερα προς ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι απομακρυσμένων ορεινών περιοχών ή τα ΑμεΑ.

Ο Συντονιστής κος Ντανοβασίλης τόνισε ότι στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης – εμψύχωσης του τοπικού πληθυσμού θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κος Αναγνωστόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίαςκαι αξιοποίησης εθελοντικών φορέων και οργανώσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων μέσα από συστήματα ελέγχου και παρακολούθησηςκαι ‘’έξυπνων’’ μορφών οργάνωσης και πρότεινε στην ΑΝ.ΚΑ να οργανωθεί διαβούλευση με τους φορείς του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενέργειες διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τον πληθυσμό για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη στήριξης σωματείων υγειονομικών στο μπλόκο των αγροτών
Επόμενο άρθρο Σε δημόσια διαβούλευση η αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι