Ειδήσεις

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου λόγω covid ο Δήμος Καρδίτσας


Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ο Δήμος Καρδίτσας.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεχτικοί και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και όλοι ευελπιστούν σε μια καλύτερη εικόνα ώστε ξεπεράσουμε αυτό το «βαθύ κόκκινο».

Στο ίδιο επίπεδο εντάχθηκαν και οι ακόλουθες περιοχές:
– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

– ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
– οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
Υπενθυμίζουμε ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.
Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινό κάλεσμα Επιτροπών Πληγέντων Καμινάδων – Αλιάκ Μαχαλά
Επόμενο άρθρο ΔΟΠΑΠΑ Παλαμά: 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 - Η ιστορία συνεχίζεται…