Ειδήσεις

Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα: Πρόσφατα έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου κ. Παναγιώτη Μάντζιου, στο έργο «Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα», με προϋπολογισμό 1.270.000,00 (με ΦΠΑ), χρήματα τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Η πρώτη αφορά την ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση δύο κεντρικών δρόμων στον κτηνοτροφικό οικισμό Ράζια Μορφοβουνίου. Η δεύτερη αφορά την αμπελουργική ζώνη Μεσενικόλα και Μοσχάτου, με βελτίωση οδικών τμημάτων χωμάτινουοδοστρώματος, τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα πρόσβασης καιδιέλευσης και η βελτίωση της οδικής υποδομής αυτών των τμημάτων.Πρόκειται για σημαντική βελτίωση των δρόμων σε δύο περιοχές με οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, στις οποίες ποτέ δεν είχε γίνει ουσιαστική παρέμβαση.

 

Δεύτερο έργο βελτίωσης των αγροτικών δρόμωνγίνεται στις κοινότητες της ΔΕ Νευρόπολης, Κρυονέρι, Καλύβια Φυλακτής, Καλύβια Πεζούλας και Νεοχώρι, με τσιμεντόστρωση κεντρικών δρόμων και κατασκευή τεχνικών έργων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται από το ΥΠΑΑΤ.

 

Το τρίτο έργο που είναι σε εξέλιξη, είναι η βελτίωση αγροτοδασικού δικτύου, το οποίο είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Είναι προϋπολογισμού 181.164 €, με πηγή χρηματοδότησης ΥΠΑΑΤ, και Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ανάδοχος Δ. Μπριάνα, ποσοστό έκπτωσης 15%.

Βελτίωση προσβασιμότητας σε δημοτικές δασικές εκτάσεις, ενίσχυση αντιπυρικής προστασίας. Παρεμβάσεις σε μήκος 20 χλμ. αγροτοδασικού δικτύου στις κοινότητες Νεοχωρίου, Πεζούλας, Φυλακτής, Κερασιάς, Μοσχάτου και Μορφοβουνίου.Το έργο μελέτησε και ωρίμασε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 2,8 εκατ. ευρώ για έργα αποχιονισμού στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Κώστας Ξυλομένος: Η Καρδίτσα πρέπει να προχωρήσει με σχέδιο και όραμα