Ειδήσεις

Κώστας Ξυλομένος: Η Καρδίτσα πρέπει να προχωρήσει με σχέδιο και όραμα


Τους κύριους άξονες του προγράμματός του και το πώς οραματίζεται τον Δήμο Καρδίτσας ανέπτυξε ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ», Κωνσταντίνος Ξυλομένος, μιλώντας, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Αυγούστου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτηση: Πάμε να ξεκινήσουμε με τους λόγους οι οποίοι σας ώθησαν στην απόφαση να διεκδικήσετε το Δήμο Καρδίτσας. Ποιο είναι το όραμά σας σαν φιλοσοφία; (και εν συνεχεία θα αρχίσουμε να αναπτύσσουμε τους κύριους τομείς του προγράμματός σας)

Ο λόγος που με ώθησε να διεκδικήσω τον Δήμο Καρδίτσας ξεκίνησε από το 2019. Μετά το αποτέλεσμα του 2019 που ήταν ένα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα για την τότε δημοτική παράταξη, αποφασίσαμε με δύο άλλους δημοτικούς συμβούλους, αφού δεν μπορούσε η προηγούμενη παράταξη να σταθεί με έναν τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξαν οι συσχετισμοί οι οποίοι άλλαξαν και με παρασκηνιακές μεθόδους προσπάθησαν να εκλέξουν τον επικεφαλής, που τελικά ήταν πολύ βραχυπρόθεσμη και μικρή η θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να εγκαταλείψουμε αυτή τη νοοτροπία που υπήρχε υπό τη σκέψη ενός δημαρχοκεντρικού μοντέλου διοίκησης στην οποία αποφασίζει ο επικεφαλής και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι λειτουργούν απλώς ως συμπληρώματα. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία και να εργαστούμε συλλογικά ώστε να καταθέσουμε μια πολιτική πρόταση για την τοπική κοινωνία η οποία να ξεπερνάει το στενό κομματικό πλαίσιο και να αγγίζει όλα τα τμήματα της κοινωνίας.

Έτσι, εργαστήκαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, καταθέσαμε προτάσεις για τα κρισιμότερα ζητήματα που υπήρξαν στον Δήμο Καρδίτσας, ασκήσαμε – θεωρώ – την πιο πλήρη αντιπολιτευτική κριτική στην νυν Δημοτική Αρχή, με θέσεις, με επιχειρήματα και έτσι, μέσα από αυτό το πλαίσιο, και με την υποστήριξη των συνοδοιπόρων σε όλη αυτή την προσπάθεια, καταλήξαμε στο να διεκδικήσουμε τον Δήμο Καρδίτσας αυτή τη στιγμή.

Ερώτηση: Έχετε σημειώσει ότι το πρόγραμμά σας δεν θα αποτελεί απλώς μια δέσμευση αλλά τον οδικό χάρτη και ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες της Καρδίτσας. Ένας από τους πρώτους σας στόχους θα είναι να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων επενδύσεων και επισκεπτών. Εξηγήστε μας τι οραματίζεστε επ ΄ αυτού;

Απάντηση: Εμείς είμαστε η μοναδική αυτοδιοικητική κίνηση που, σε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αναπτύξαμε το πρόγραμμά μας, το καταθέσαμε δημόσια, ακόμα και αυτή τη στιγμή, από τότε που ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας, δώσαμε στη δημοσιότητα τις θέσεις μας, πως θέλουμε τον Δήμο Καρδίτσας, πως θέλουμε οι Τοπικές Κοινότητες και η πόλη της Καρδίτσας να αναπτυχθούν, με ποιους όρους, ότι θέλουμε τους πολίτες μαζί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Και γι ΄ αυτό και μιλάμε για ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Δεν θα αποκλίνουμε στο ελάχιστο στις θέσεις μας και στις απόψεις μας. Οι δημότες, στην περίπτωση που κληθούμε να ασκήσουμε διοίκηση στον Δήμο Καρδίτσας, θα μπορούν να έχουν τις θέσεις μας, να ασκήσουν κριτική και να τις αντιπαραβάλουνε σε σχέση με το πώς θα ασκούμε διοίκηση ούτως ώστε να βλέπουν αν συμφωνούμε με όλα αυτά που είχαμε καταθέσει.

Το σχέδιο ανάπτυξης που θα καταθέσουμε εμείς ώστε να προσελκύσουμε και νέους επισκέπτες, επενδύσεις και να λειτουργήσει η πόλη με ένα διαφορετικό μοντέλο, αυτό θα εκπονηθεί μέσα από ανθρώπους οι οποίοι είναι επιστήμονες, γνωρίζουν και μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Δηλαδή, εγώ ως πολιτικός μηχανικός, λόγω της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, έχω άποψη, γνωρίζω από έργα υποδομής και μπορώ να βοηθήσω σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να συμβουλευτώ οικονομολόγους, θα πρέπει να έχω στην ομάδα μου επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν τη φύση του τομέα. Δεν μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για όλα.

Μέσα από ένα σχήμα συνεργατικό, που θα πλαισιωθεί από ανθρώπους οι οποίοι, πέρα από τα πολιτικά και τα κομματικά τους πιστεύω, θα μπορούν να αγαπήσουν την πόλη, να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα. Αυτό λέμε εμείς. Ένας δήμαρχος ο οποίος δεν είναι αποκλειστικά αυτός που αποφασίζει για όλα. Θα πρέπει να έχει ανθρώπους δίπλα του με τους οποίους να εργαστεί σκληρά ώστε να φέρει αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Ούτε τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε στην προηγούμενη διοίκηση, ούτε στην τωρινή. Ήταν ένας άνθρωπος, συνήθως, ο οποίος πλαισιώνεται από Αντιδημάρχους οι οποίοι πολλές φορές βλέπουμε να μην έχουν καμία ασχολία. Βλέπουμε Αντιδημάρχους έργων υποδομής οι οποίοι δεν τολμούν, δεν γνωρίζουν, δεν έχουν καμία σχέση με το πολιτικό αντικείμενο, που ασχολούνται. Και στην τωρινή δημοτική αρχή το βλέπουμε και πολύ έντονα και από την προηγούμενη.

Άρα, θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι, πέρα από τα πολιτικά και κομματικά τους χαρακτηριστικά, θα πρέπει να γνωρίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά. Αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσει να προχωρήσει ο Δήμος Καρδίτσας και να μην μείνει πίσω από τους υπόλοιπους Δήμους και πίσω από τις εξελίξεις.

Ερώτηση: Έμφαση δίνετε και στην αστική ανάπλαση που θα πρέπει να απόλυτα συνδεδεμένη με την πράσινη ανάπτυξη. Μιλήστε μας για τον συγκεκριμένο στόχο.

Απάντηση: Όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν στον πυρήνα τους τη βιώσιμη αστική ανάπλαση. Προφανώς άμεσα συνδεδεμένη με την πράσινη ανάπτυξη. Αν η πόλη της Καρδίτσας συνεχίσει να τσιμεντοποιείται, να μην υπάρχει κανένα πολεοδομικό και χωροταξικό σχέδιο ούτως ώστε, προφανώς σε μικρότερη κλίμακα από τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, να μπορεί να ενσωματώσει όλες αυτές τις σύγχρονες μεθόδους για να μπορέσει να γίνει πιο προσιτή στον πολίτη, στην καθημερινότητά του. Τι θα γίνει μετά; Θα συνεχίσει να έχουμε όλη αυτή τη διαρροή ανθρώπων γιατί θα είναι απόλυτα αρνητική, δεν θα μπορούν να έχουν ποιότητα ζωής στην πόλη. Αυτό εμείς θέλουμε να αλλάξουμε. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από ανθρώπους οι οποίοι έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν ταξιδέψει, έχουν ζήσει, έχουν και την τεχνογνωσία ώστε να το προσαρμόσουν σε μικρότερη κλίμακα. Προφανώς δεν θα γίνει η Καρδίτσα η Βαρκελώνη αλλά μπορεί κάποιος όπως εμείς, η ομάδα μας και προσωπικά εγώ, που έχω ταξιδέψει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, να ενσωματώσουν μικρά στοιχεία από αυτές τις πόλεις και να μπορέσουμε, σε μικρότερη κλίμακα, να τα κάνουμε να δουλέψουν.

Άρα, ξαναεπιμένω σε αυτό, θέλουμε ανθρώπους που να γνωρίζουν καλά τη δουλειά. Όχι κομματικούς εντολοδόχους και ανθρώπους οι οποίοι λειτουργούν με πολιτικούς κηδεμόνες απλώς και μόνο γιατί έχουν πολιτικές εντολές. Η δική μας πρόταση είναι καθαρή. Και το λέω ξεκάθαρα και δημόσια. Κάνουμε μια προσπάθεια πεντακάθαρη γιατί θέλουμε να εργαστούμε και να δώσουμε αποτελέσματα. Θέλουμε να πάμε τον Δήμο Καρδίτσας και τις 33 Τοπικές Κοινότητες ένα βήμα παραπάνω. Αυτός είναι ο στόχος μας. Η όμορφη πλατεία, η καλαίσθητη γειτονιά, η καθαρή συνοικία, το γραφικό χωριό δεν έχουν κομματική και πολιτική απόχρωση. Και γι ΄ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους και απευθύνουμε ανοιχτό προσκλητήριο. Πρέπει να αφήσουμε πολιτικές και ιδεολογικές εμμονές. Πρέπει να δουλέψουμε για την Καρδίτσα, για να μπορέσει να μείνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης που έχει μείνει τα τελευταία χρόνια. Ας σταματήσουμε, πλέον, να ανακυκλώνουμε τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, από την Περιφέρεια στον Δήμο, από τον Δήμο στην Περιφέρεια, για να ικανοποιούν κάποιοι τις πολιτικές τους και κομματικές ματαιοδοξίες. Ας προχωρήσουμε την πόλη μπροστά.

Ερώτηση: Στο πρόγραμμά σας, αναφέρετε και την προώθηση μιας καινοτόμας πρότασης με την ονομασία «προσβάσιμη γειτονιά» για πιλοτική εφαρμογή σύγχρονων και έξυπνων μεθόδων για ενεργειακή εξοικονόμηση και όχι μόνο. Ποιο ακριβώς είναι το σκεπτικό σας;

Απάντηση: Αυτό είναι ένα σχέδιο που θα το εφαρμόσουμε με έναν τρόπο ο οποίος έχει εφαρμοστεί και έχει μελετηθεί πάλι στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Δηλαδή, θέλουμε να κάνουμε παρέμβαση, είτε σε ευρεία κλίμακα στην πόλη, είτε έχει να κάνει με τον οδοφωτισμό, με το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η λειτουργία αποκομιδής των απορριμμάτων, πως θα είναι τα πεζοδρόμια, πως θα είναι ο αστικός εξοπλισμός ή το παρκάρισμα. Και τι κάνουμε; Λέμε ότι πάμε σε μια μικρότερης κλίμακας γειτονιά, θα πω τη Φαναρίου, και σε μια μικρή γειτονιά, σε ένα μικρό μπλογκ, και σε αυτή τη μικρή γειτονιά εφαρμόζουμε αυτές τις μεθόδους. Βλέπουμε πως λειτουργεί, π.χ. η πεζοδρόμηση, και έτσι αυτό το επεκτείνουμε σταδιακά ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Αυτό, όμως αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, βλέποντας πως λειτουργεί, σε ένα επίπεδο διαβούλευσης με την κοινωνία. Δηλαδή, γίνεται μια ήπια προσαρμογή. Τι γίνεται μέχρι σήμερα; Υπάρχει ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε. Αποφασίζει ο δήμαρχος, χωρίς καμία διαβούλευση με την κοινωνία, ασφαλτοστρώνει τους δρόμους που θέλει ο ίδιος, χωρίς ακόμα αυτό να το φέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Κάποιους τους ευνοεί, κάποιους τους δυσαρεστεί.

Εμείς θέλουμε δίπλα την κοινωνία. Είτε αυτό το τμήμα της κοινωνίας που θα μας ψηφίσει είτε όχι. Θέλουμε η κοινωνία να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθεια. Γι ΄ αυτό και το όνομά μας είναι «ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ». Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διοίκησης. Τους θέλουμε μαζί μας, να μας αξιολογούν, να καταθέτουν προστάσεις και να καταλήγουμε πλειοψηφικά στο τι είναι το καλύτερο για την τοπική κοινωνία.

Ερώτηση: Στους στόχους σας συγκαταλέγεται και ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες. Αναλύστε μας το στόχο αυτό.

Απάντηση: Για μια καθημερινή συνδιαλλαγή του δημότη με τον Δήμο, ακόμα και για να πάρει ένα πιστοποιητικό γεννήσεως, μια ληξιαρχική πράξη θανάτου, είναι στην καθημερινότητα του δημότη, δεν μπορεί να χάνει τον χρόνο του σε αυτή την εποχή που η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε λύση στο δημότη. Δεν θα πρέπει να χάνει τον χρόνο του. Θα πρέπει να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μια δημοτική αρχή θα είναι έτοιμη και θα έχει τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν από ψηφιακή τεχνολογία, από τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό εμείς θα πρέπει να το κάνουμε πράξη. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε πράξη. Υπάρχει μια παλαιοκομματική αντίληψη την οποία ακόμα και όταν ήμουν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την είχα βιώσει πολύ έντονα. Ένας δήμαρχος που σκέφτεται παλαιοκομματικά θέλει το δημότη να έρχεται στο Δημαρχείο, θέλει να τον κρατάει δέσμιο, να τον βλέπει για να λειτουργεί αυτό το «Σε εξυπηρέτησα. Σου το έκανα» ούτως ώστε την επόμενη φορά που θα τον δει, όταν τον χρειαστεί σε προεκλογική περίοδο να τον έχει, κατά κάποιο τρόπο, καταγράψει.

Εμείς θέλουμε τους δημότες να μην έρχονται στο Δημαρχείο. Θέλουμε τους δημότες αυτοματοποιημένα να μπορούν να κάνουν τις δουλείες και τις συνδιαλλαγές στον Δήμο χωρίς καν να τους γνωρίζουμε. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να λειτουργεί με έναν τρόπο ο οποίος να είναι αυτός της παλαιοκομματικής αντίληψης. Θα σας πω το απλά. Ως μηχανικός, ως ιδιώτης μηχανικός μέχρι και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι δυνατό να βγάζουμε άδεια λειτουργίας για ένα κατάστημα και θα πρέπει να περνάμε από το γραφείο της αρμόδιας Αντιδημάρχου για να πάρουμε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος που βγάλαμε ως μηχανικοί ή για να μπορεί να υπάρχει αυτή η επαφή ή ακόμα και ο πελάτης μας ο οποίος θέλει να βγάλει αυτή την άδεια; Όχι. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται πουθενά αυτό το πράγμα. Πρέπει να προχωρήσουμε με άλλη φιλοσοφία τον Δήμο Καρδίτσας. Θέλουμε να κάνουμε σύγχρονο και ευέλικτο τον Δήμο. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Ερώτηση: Σε επίπεδο καθαριότητας, πολιτικής προστασίας (που είναι ένα κομμάτι πιο κρίσιμο από ποτέ μετά τις επιπτώσεις τις κλιματικής κρίσης), και γενικότερα σε επίπεδο καθημερινότητας του πολίτη αλλά και εικόνας της πόλης – και βεβαίως και των Τοπικών Κοινοτήτων – ποιες είναι οι θέσεις και οι προστάσεις σας;

Απάντηση: Τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας, και ιδιαίτερα την περιοχή μας, αφού είναι νωπές οι μνήμες από την πλημμύρα του Ιανού, είναι τουλάχιστον αφελές η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας να αντιμετωπίζει αυτό το τόσο σοβαρό θέμα με μια μικροπολιτική προσέγγιση. Τι θέλω να πω; Εδώ και έναν και πλέον χρόνο, η Πολιτική Προστασία ενσωματώθηκε στη Διεύθυνση Καθαριότητας. Μια απολύτως λανθασμένη πολιτική κίνηση. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή, που υπάρχουν τόσο κρίσιμα ζητήματα προστασίας, αυτά να μην υπάγονται στην Τεχνική Υπηρεσία και στους αρμόδιους μηχανικούς οι οποίοι είναι αυτοί που μπορούν να κατασκευάσουν τις αντιπυρικές ζώνες, έχουν την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Ο τρόπος που η σημερινή δημοτική αρχή λειτούργησε σε αυτόν τον τομέα δείχνει πραγματικά μια προσέγγιση εντελώς υπερπλουστευμένη και εντελώς άστοχη.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε – και θα το κάνουμε αμέσως την επόμενη μέρα – την Πολιτική Προστασία στην Τεχνική Υπηρεσία, όπως υπάγονταν.

Είναι ένας κρίσιμος τομέας που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αφήσουμε να συνεχίζεται με αυτή την απόφαση που πήρε η σημερινή δημοτική αρχή.

Επίσης, σε θέματα καθαριότητας, εμείς θα κάνουμε το εξής. Η εποπτεία και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει περισσότερο αποτελεσματική ενσωματώνοντάς την σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, περισσότερο πάλι με την ψηφιοποίηση ώστε να ενημερώνεται σε ζωντανό χρόνο η κατάσταση των κάδων και δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο επίπεδο κυκλικής οικονομίας και προφανώς της ανακύκλωσης. Κάτι που, δυστυχώς, δεν το έχει πετύχει η σημερινή δημοτική αρχή.

Ερώτηση: Βασικό μέλημά σας θα είναι και η οικονομική εξυγίανση ώστε «να σταματήσει ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός λόγω της κατασπατάλησης των πόρων από τη σημερινή δημοτική αρχή». Τι θα πρέπει να γίνει στον τομέα αυτό;

Απάντηση: Δυστυχής, σήμερα, και αυτό δεν αμφισβητείται, το αποθεματικό του Δήμου Καρδίτσας βρίσκεται σε ένα ιστορικό χαμηλό. Εξαιτίας των ανεξέλεγκτων δαπανών που έχει κάνει η δημοτική αρχή και με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική βιωσιμότητα και φυσικά εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους όσον αφορά ακόμα και τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Από τις πρώτες μας θέσεις ήταν η εξής. Η διερεύνηση των οικονομικών του Δήμου μέσω ορκωτών λογιστών και η δημοσιοποίηση των στοιχείων θα γίνει και θα το κάνουμε, όπως δεσμευτήκαμε, στο πρόγραμμά μας. Ούτως ώστε οι δημότες να γνωρίζουν ποια θα είναι η κατάσταση τη στιγμή που θα αναλάβουμε εμείς. Και έτσι να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την οικονομική κατάσταση. Και θα το πάω και λίγο παραπέρα. Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, κάποιοι θα λογοδοτήσουν γι ΄ αυτό. Δεν θα αφήσουμε τίποτα, καμία σκιά ώστε οι δημότες  της Καρδίτσας να έχουν πραγματικά την απόλυτη επίγνωση της κατάστασης. Το είπαμε και θα το κάνουμε. Εμείς θέλουμε τους δημότες δίπλα μας. Θα λειτουργήσουμε συλλογικά. Θα εγκαταλείψουμε αυτό το αποτυχημένο και απαρχαιωμένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ερώτηση: Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες; Για ποιόν λόγο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην «ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ» και εσάς προσωπικά;

Απάντηση: Οι σημερινές απαιτήσεις για την ανάπτυξη των πόλεων χρειάζονται ανθρώπους με παραστάσεις, όραμα και τεχνογνωσία οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ούτως ώστε να επιτύχουν αποτελέσματα και να προωθήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης. Εμείς, με συστηματική δουλειά και αποφασιστικότητα, σύγκρουση με τις διαχρονικές παθογένειες που αποτελούν βασικά συστατικά ώστε να υπάρξει μια καθολική αλλαγή. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την αλλαγή την οποία οραματιζόμαστε ώστε να σηματοδοτήσουμε την αρχή μιας νέας εποχής.

Η Καρδίτσα πρέπει να προχωρήσει με σχέδιο και όραμα. Και να εγκαταλείψει όλες αυτές τις παθογένειες που την κρατάνε δέσμια και την έχουν αφήσει στην τελευταία θέση της Θεσσαλίας.

Είμαστε αποφασισμένοι, θα το κάνουμε, έχουμε τη γνώση, αγαπάμε την Καρδίτσα, είμαστε μια παράταξη, και εγώ προσωπικά, καθαρά αυτοδιοικητικός, δεν έχω αποκλίνει στο ελάχιστο σε όλη μου αυτή την πορεία. Παρέμεινα στην αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι αυτό είναι το κατάλληλο πεδίο ούτως ώστε να αλλάξουμε την πόλη.

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα για συμμετοχή στην 20η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας