Ειδήσεις

Σημαντική ανάπτυξη για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας


Ιστορικό υψηλό σημείωσαν τα μεγέθη και τα αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας για το 2021, τα οποία αποτελούν τα καλύτερα από την ίδρυση της ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπούκης και ο Δ/νων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης.

Τα μέλη της Τράπεζας συνέχισαν να αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τις 12.000, ενώ το ενεργητικό σημείωσε αύξηση κατά 17% και οι καταθέσεις κατά 37,5%.

Η Τράπεζα της Καρδίτσας, έχοντας σημαντικά υπερβάλλουσα ρευστότητα, πιστή στον σκοπό που επιτελεί από την ίδρυσή της, συνέχισε να χρηματοδοτεί την τοπική οικονομία και οι χρηματοδοτήσειςήταν στο τέλος του 2021 αυξημένες κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα «κόκκινα δάνεια» μειώθηκαν περαιτέρω στο 15%. Η αύξηση των εργασιών και κατά συνέπεια η αύξηση των εσόδων, η αποτελεσματική διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και συνολικά οι προσπάθειες των εργαζομένωνείχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των υψηλότερων διαχρονικά κερδώντης Τράπεζας.

Κατόπιν αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα προτείνει στη ΓΣ, ένα σημαντικό μέρος των κερδών της χρήσης του 2021, να διανεμηθεί ως μέρισμα στους συνεταίρους. Το μέρισμα αυτό θα είναι πολλαπλάσιο οποιασδήποτε άλλης σταθερής απόδοσης, ενώ αν υπολογιστεί σε αυτό και η ενσωμάτωση στην τιμή της μερίδας του υπολοίπου των κερδών της χρήσης, τότε η συνολική απόδοση και συνεπώς η αύξηση της περιουσίας των συνεταίρωνθα είναι η υψηλότερη από ποτέ και σαφώς υπερπολλαπλάσια από τα τρέχοντα επίπεδα αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς και δραστηριοποιείται πλέον σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

Σε μια εποχή που οι μεγάλες τράπεζες κλείνουν καταστήματα και ολόκληρες περιοχές μένουν χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση, η δική μας Τράπεζα έρχεται να καλύψει αυτά τα κενά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η κάλυψη ολόκληρης  της Π.Ε. Καρδίτσας με καταστήματα και ΑΤΜ, που λειτουργούν ήδη σε Παλαμά, Σοφάδες, Μουζάκι, Αγναντερό, Ιτέα και Καλύβια Πεζούλας (Λίμνη Πλαστήρα). Η πρόσφατη επέκταση της Τράπεζας μας με την ίδρυση καταστήματος στα Φάρσαλα, θα έχει και συνέχεια, μιας και σύντομα θα ανακοινώσουμε νέο κατάστημα στην Θεσσαλία.

Η Τράπεζα Καρδίτσας έχοντας διαχρονικά επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα και με τον υψηλότερο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ όλων των τραπεζών στην Ελλάδα, έχει προσελκύσει τοέντονο ενδιαφέρον από ιδιωτικούς και θεσμικούς φορείςόλης της Ευρώπης.

Στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 28/06 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Αφροδίτη του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ, θα ανακοινωθούν πέραν των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσηςοισημαντικές αυτές συνεργασίες με εγχώριους και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή
Επόμενο άρθρο Hacking Online Dating Solutions