Ειδήσεις

Σωκράτης Βασιλάκος: Συγχαρητήρια, κερδίζετε πλούσια δώρα και χρήματα – Μήπως και εσείς είστε θύμα τέτοιας απάτης;


Κάθε τόσο χτυπάει το τηλέφωνο του σπιτιού μου: Σηκώνω το ακουστικό και με το που λέω εμπρός, ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα που μεταξύ των άλλων λέει: «Συγχαρητήρια. Επιλεγήκατε χωρίς κλήρωση και κερδίζετε πλούσια δώρα, ενώ μπορεί να κερδίστε και 1000 € ύστερα από κλήρωση. Για περισσότερες  πληροφορίες πιέστε στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας τον αριθμό 1» Φυσικά επειδή έχω πονηρευτεί από τα οργανωμένα λαμόγια και τις συμμορίες απάτης και κλεψιάς, δεν πιέζω τον αριθμό 1 διότι γνωρίζω ότι το τηλέφωνό μου θα χρεωθεί με πολλά ευρώ. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για συστηματικούς απατεώνες που ανεξέλεγκτα και με την ανοχή καθώς φαίνεται, της συντεταγμένης πολιτείας λυμαίνονται τον ανυποψίαστο κοσμάκη. Λίγη λογική θέλει για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης για  το πώς είναι δυνατό να μοιράζουν κάποιοι έτσι τζάμπα δώρα και χρήματα.

Φυσικά τέτοια τηλεφωνήματα γίνονται καθημερινά με χιλιάδες τυχερούς – άτυχους αποδέκτες.  Ας σημειωθεί ότι τα λαμόγια αυτά, καλούν από τηλέφωνο με απόκρυψη. Παίρνουν τα μέτρα τους για να προφυλαχτούν από καταγγελίες..

Ήθελα να ξέρω αν πράγματι το επίσημο κράτος αγνοεί γι΄αυτό που γίνεται και γι΄αυτό δεν επεμβαίνει ή σκόπιμα αποσιωπά. Εάν πράγματι δεν γνωρίζει,  αυτό θεωρείται βαριά αμέλεια, αδιαφορία ή οτιδήποτε άλλο. Αν γνωρίζει θα λέγαμε ότι πρόκειται για αδυναμία αντιμετώπισης της οργανωμένης μαφίας που θα μπορούσε να εξομοιωθεί και με οργανωμένο έγκλημα. Θεωρούμε ότι τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε να εντοπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και να πατάσσονται «εν τη γενέσει τους». Αλλοίμονο για τους πολίτες όταν το επίσημο κράτος δεν μπορεί ή δεν θέλει να πατάξει τέτοιες παρανομίες. Και δυο φορές αλλοίμονο όταν ο πολίτης θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι αυτά τα φαινόμενα υποθάλπονται από την πολιτεία.

Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο απατεώνες, λαμόγια, κλέφτες, ληστές, λωποδύτες και ότι άλλο φαντάζεται ο νους. Άραγε οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδυνατούν πράγματι να βάλλουν τάξη ή βολεύονται στη ρεμούλα και την αταξία γιατί έτσι εξυπηρετούνται  καλύτερα οι στόχοι τους για υποταγή και χειραγώγηση της κοινωνίας;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Δώρο ζωής από τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Σοφάδων