Ειδήσεις

Σωματεία της Καρδίτσας τιμούν στις 6 Μάη την Εργατική Πρωτομαγιά


Σύσκεψη σωματείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απρίλη στο αίθριο της δημοτικής αγοράς στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας, Συνδικάτο εργατοτεχνιτών οικοδόμων  και συναφών επαγγελμάτων ν. Καρδίτσας, Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και γιατρών Κέντρων Υγείας  Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού συλλόγου, συνδικαλιστές από το χώρο της εκπαίδευσης και των ΟΤΑ, η ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, ο σύλλογος γυναικών Καρδίτσας, το Νομαρχιακό σωματείο ΑΜΕΑ.

Η σύσκεψη είχε ως θέμα την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης  για την Εργατική Πρωτομαγιά. Συζητήθηκε η ανάγκη για οργάνωση του αγωνιστικού γιορτασμού με απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη, σύμφωνα με τις αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών της χώρας, της ομοσπονδίας οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, με την …προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς.

Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, που ανέδειξε τις «ανατροπές του αιώνα» που φέρνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, το χτύπημα στα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα και τόνισε ότι  «η 1η Μάη δεν είναι αργία για να αποφασίσει η κυβέρνηση πότε θα τιμήσει η εργατική τάξη τους νεκρούς και τους αγώνες της». Κάλεσε σε κοινή πάλη με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου αναδεικνύοντας την κοινή αιτία των προβλημάτων και υπενθυμίζοντας ότι το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και η όξυνση της καταστολής δεν είναι «προνόμιο» μόνο των εργαζομένων αλλά αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς:

  • Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Υλοποίηση της σύνδεσης Θεσσαλίας - Στερεάς, μέσω της Παραμεγδόβιας Οδού
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα