Ειδήσεις

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Απεργούμε ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη στις 11꞉00 μμ, ύστερα και από την κήρυξη 24ωρης απεργίας από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

       Δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα πήραν απόφαση για 24 απεργία με ξεκάθαρο αίτημα «ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 16ΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ»

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις και όλα τα κατακτημένα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας έχουν έναν επιπλέον λόγο αύριο να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, καθώς το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των πλημμυρών αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Και ενώ ο λαός μας στη Καρδίτσας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το νέο έκτρωμα στις Επιτροπές της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Λέμε αποφασιστικά όχι στη σύγχρονη σκλαβιά και στον εργασιακό μεσαίωνα.

Δεν θα δεχτούμε τη φτώχεια και το σακατιλίκι, ατελείωτα ωράρια και δουλειά μέχρι τον τάφο!

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν αιτία για απεργιακό ξεσηκωμό για την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας που καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΣ για προκήρυξη 24ωρης Απεργίας με τη δικαιολογία ότι είναι αργά για να προλάβει να υπάρχει προετοιμασία!!

Πρώτον η πρόταση για απεργία κατατέθηκε από την προηγούμενη Παρασκευή 15/9 κι ενώ τα ταξικά σωματεία οργάνωσαν σύσκεψη για την οργάνωση της μάχης αυτής, με την συμμετοχή της Ομοσπονδίας αγροτών αλλά και με σωματεία εργαζομένων από το δημόσιο! Ωστόσο το ΔΣ του ΕΚΚ αποφάσισε να συνεδριάσει 4 μέρες μετά! Απόλυτα ευθυγραμμισμένη η πλειοψηφία της διοίκησης με τη ΓΣΕΕ, αποφάσισε ότι θα προχωρήσει σε ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο,  αλλά και για τις προτάσεις που κατέθεσε η  ΓΣΕΕ  για  να βελτιωθεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ο μεγαλύτερος κλακαδόρος της κυβερνητικής πολιτικής που είναι επίσης κατά της απεργίας.

Και για να αιτιολογήσουν τη στάση τους τόλμησαν να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός της Καρδίτσας με τις καταστροφικές πλημμύρες, λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για απεργία! Αποκρύπτοντας ότι τελικά είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που βλέπει τις ζωές μας ως κόστος, που μας πνίγει λόγω της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων, που μας βάζει να δουλεύουμε 16 ώρες, που πετσοκόβει το εισόδημά μας!

Είναι η ίδια πολιτική που γεννάει Τέμπη, νεκρούς και σακατεμένους εργαζόμενους, ξεσπιτωμένους στο έλεος των φυσικών καταστροφών, δουλειά ήλιο με ήλιο.

Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΚ ως στάση  υπονομευτική απέναντι στους εργαζόμενους του νομού που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη με τις λάσπες, πολλοί είναι άστεγοι, έχουν μπει σε αναστολή εργασίας, κάποιοι μένουν άνεργοι κι έχουν απέναντί τους κι ένα νομοσχέδιο που θα δώσει τη χαριστική βολή!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν το πόσο βολικοί είναι για την κυβέρνηση και για την εργοδοσία, γιατί βάζουν πλάτη για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα – με κάποιες διορθώσεις φυσικά από τη ΓΣΕΕ! Αποδεικνύουν με την στάση τους πως θέλουν να βγάλουν στεγνούς την κυβέρνηση –ΕΕ και τους τοπικούς «άρχοντες αυτούς δηλαδή που μας έπνιξαν στην λάσπη.

Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της περιοχής μας, μαζί με τους αγρότες τους νέους και τις νέες θα δώσουν αύριο αποφασιστική απάντηση σε αυτή την υπονομευτική στάση του ΕΚΚ με την συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση.

Όπως επίσης όλοι εμείς αύριο θα δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, διεκδικώντας 100% αποζημιώσεις για τις καταστροφές, μέτρα προστασίας της υγείας μας και αντιπλημμυρική προστασία. Για να μείνουμε στον τόπο μας, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια, μαζί με τους συμμάχους αγρότες που παλεύουν και αυτοί για να μείνουν και να καλλιεργούν την γη τους.

Η απάντηση λοιπόν σε όλους αυτούς, στην κυβέρνηση, στον υπουργό εργασίας, στις συμβιβασμένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος είναι η συμμέτοχη στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, δυναμώνοντας τη πάλη, τη συμμετοχή στα σωματεία για να ανοίξει ο δρόμος για την διεκδίκηση και υλοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΌΛΟΙ στην Απεργιακή συγκέντρωση Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 11πμ

 

Προηγούμενο άρθρο Σε εκκρεμότητα πόσα σχολεία θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία με την Υφυπουργό Ανάπτυξης