Ειδήσεις

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Καρδίτσας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού


Πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση με νόμο, αναιτιολόγητα και εντελώς ξαφνικά παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις προεκλογικά, ετοιμάζει την κατάργηση και συγχώνευση των ΔΕΥΑ, αλλάζοντας τελείως τον χαρακτήρα και την στρατηγική της πολιτικής για το νερό στην χώρα μας. Με νόμο πλέον και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των νερών και μάλιστα σε λίγους εκλεκτούς της.

Όπως ακριβώς έκανε και με την ενέργεια στη χώρα μας, την οποία παρέδωσε σε πέντε παρόχους οι οποίοι κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του λαού και μάλιστα με της ευλογίες της.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις κινητοποιήσεις που είχαμε σαν εργαζόμενοι τον περασμένο Μάρτιο, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ρυθμιστική αρχή ενέργειας και υδάτων, το οποίο θεωρούσαμε ότι ήταν προάγγελος της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των νερών.

Η Κυβέρνηση και οι υπουργοί της διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και διαβεβαίωσαν όλοι μαζί Κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας, ότι τα νερά δεν πωλούνται.

Η σημερινή Κυβέρνηση παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της και την αντίθεση του συνόλου της κοινωνίας και των εργαζομένων, ετοιμάζετε με ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει αρχή μέση και τέλος, να δώσει το οριστικό τέλος και να χαρίσει τα νερά στου πολιτικούς της φίλους.

Επειδή τα χειρότερα είναι μπροστά μας και δεν έχουμε εμπιστοσύνη, συμμετέχουμε στην τετράωρη Πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε Δ.Ε.Υ.Α. για την Τετάρτη 06/12/2023 από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 με μόνο αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που χαρίζει τα νερά στους ιδιωτικούς ομίλους .

Απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πραγματικά προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και στην αειφόρο ανάπτυξή της χώρας μας.

Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα θα αγωνιστούμε για να μην περάσει και η νέα απόπειρα ιδιωτικοποίησης των νερών.

Προηγούμενο άρθρο Νέα δράση εμβολιασμού στον οικισμό Μαύρικα
Επόμενο άρθρο Τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο συνάντησε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας