Ειδήσεις

Τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο συνάντησε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιο για θέματα Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο συνάντησε ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Συζητήθηκε η πορεία των έργων, τα οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το συγκεκριμένο Υπουργείο και αφορούν την αποκατάσταση των προβλημάτων, που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό μας.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν κινητοποιηθεί από τις πρώτες μέρες μετά τις θεομηνίες. Βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο, προχωρούμε οργανωμένα, εκμεταλλευόμενοι τον χειμώνα. Προχωράμε τις διαδικασίες σύνταξη μελετών και ανάθεσης των έργων, ώστε μετά το πέρας του  οι εργολάβοι να είναι έτοιμοι να αναλάβουν εργασίες.

Συνεχίζοντας ο Υφυπουργός τόνισε ότι τα έργα αυτά αφορούν αποκατάσταση υποδομών, δρόμων, γεφυρών, προσβάσεις, για την πλήρη ανάπτυξη του  οδικού δικτύου, ενώ συγχρόνως η κυβέρνηση παραγραμματίζει τα έργα τα οποία έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική προστασία του νομού.

Ο κ. Σπάνιας αναφέρθηκε δε σε δυο θέματα που πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Το πρώτο που αφορά, την προσωρινή αποκατάσταση αναχωμάτων και των   καθαρισμών των ρεμάτων και των ποταμών με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να καλυφθούν και να προστατευτούν όλες οι περιοχές.

Και δεύτερο την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και αποκατάστασης του δρόμου  Καρδίτσα – Λάρισας, ο οποίος ενώνει δύο νομούς και υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός που μετακινείται καθημερινά από και προς την Καρδίτσα.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι το έργο κατόπιν συνεννόησης το ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου γίνονται οι κατάλληλες εργασίες προσωρινής αποκατάστασης, έτσι ώστε να επανέλθει η κυκλοφορία των οχημάτων, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Σπάνιας συνεχίζοντας ζήτησε από τη μεριά του Υφυπουργού την προτεραιοποίηση των έργων στο νομό Καρδίτσας, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν Νομό όπου υπάρχουν ολόκληρες περιοχές, όπως ο Δήμος Παλαμά και όχι μόνο, που οι καταστροφές είναι πολύπλευρες, αφορούν πρώτες κατοικίες, κτήρια δημοσίων υπηρεσιών, υποδομές, αγροτοκτηνοτροφία κάτι το οποίο στις άλλες περιοχές δε συμβαίνει.

Τελειώνοντας ο κ. Σπάνιας τόνισε ότι: «είναι αναγκαίο κ. Υφυπουργέ να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες, ώστε  σύντομα να επιτευχθεί η αποκατάσταση των πλημμυρισμένων περιοχών οι  οποίες δυστυχώς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Καρδίτσας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Επόμενο άρθρο Καλή εμφάνιση και νίκη για την ομάδα του Γ.Σ. Μουζακίου