Ειδήσεις

Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας


Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, συνεχίζει το σήριαλ των παρατάσεων σε μια σειρά έργα, ανάμεσα τους και το πολύπαθο έργο της αποκατάστασης του δρόμου Σαραντάπορα – Νεράϊδα στην ορεινή Καρδίτσα, στη θέση “Βερτσούλες”, όπου χθές η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, έδωσε την 5η συνεχή παράταση, με μόνη αρνητική ψήφο του εκπροσώπου της Λαικής Συσπείρωσης.

Η γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ (που ήταν η δικαιολογία της 4ης παράτασης) μετακινήθηκε στις 4.8.2023, επομένως από τότε ο εργολάβος άνετα μπορούσε να ξεκινήσει εργασίες, όμως δεν ξεκίνησε απολύτως τίποτα.

Αυτή η πολύχρονη εργολαβία για τη θέση “Βερτσούλες” βγήκε με την παραπλανητική ονομασία “Αποκατάσταση κατολισθητικών Επαρ. Οδού 6 Σαραντάπορο – Νεράϊδα”… (δηλαδή για όλα το 5 χλμ τμήμα και όχι για μόνο θέση… και μάλλον ήταν η αιτία που το τμήμα δεν μπήκε στην εργολαβία της ΤΕΡΝΑ) με πίστωση 981.500 ευρώ… / δημοπρασία Δεκέμβριος 2019 / Σύμβαση Μάρτης 2021 / ανάδοχος Κατσιάβας Χ./ με έκπτωση 42,53% / Μάρτης 2022 πρώτη παράταση / Σεπτέβρης 2022 δεύτερη παράταση /  Δεκέμβρης 2022 τρίτη παράταση / Ιούνιος 2023 τέταρτη παράταση / και τώρα Δεκέμβρης 2023 πέμπτη παράταση.

Να πως εννοούν την φροντίδα για τις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών χωριών και όχι μόνο.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας θα συνεχίσει να διεκδικεί την ολοκλήρωση αυτού του πολύπαθου έργου στη θέση «Βερτσούλες», όπως και όλων των άλλων προβλημάτων της περιοχής.

Να αποκατασταθούν γρήγορα όλα τα οδικά τμήματα Σαραντάπορο – Νεράϊδα, Ίταμος – Καροπλέσι και Ραχούλα – Παλιοζωγλόπιμε ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Να κατασκευαστούν το ταχύτερο δυνατόν ο Παραμεγδόβιος δρόμος και η γέφυρα στο Μέγδοβα, για να συνδεθεί η περιοχή και γενικότερα η Καρδίτσα με Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία και μέχρι τότε να χαλικοστρωθούν τα 8 χλμ του Παραμεγδόβιου δρόμου από την πλευρά του Ν. Καρδίτσας.

Να τοποθετηθεί επιτέλους με ευθύνη της περιφέρειας γέφυρα στη θέση «Ρογκάκια» που θα συνδέσει τα χωριά Νεράϊδα και Καροπλέσι.

Προηγούμενο άρθρο Το Επιμελητήριο στηρίζει το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Πόλης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τίμησαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα