Ειδήσεις

Το Επιμελητήριο στηρίζει το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Πόλης Καρδίτσας


Σε μια πολύ γενναιόδωρη χειρονομία προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορο-Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην τελευταία του συνεδρίαση: ανταποκρίθηκε στο τεκμηριωμένο αίτημα του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου»-Κέντρου Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας του Δήμου Καρδίτσας/ ΔΟΠΑΚ για κάλυψη δαπάνης υλικών συντήρησης μουσειακού υλικού. Συγκεκριμένα, η χορηγία του, ύψους 570 ευρώ, καλύπτει εξειδικευμένα υλικά (αναγόμωση στήλης απιονισμού, αναλώσιμα, μικροεργαλεία κτλ.), εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία του εργαστηρίου συντήρησης, το οποίο στεγάζεται στο παράρτημα του Μουσείου Πόλης, στον Πολυχώρο Καρδιτσομαγούλας. Τα υλικά παρέλαβε αυτοπροσώπως η διοίκηση του ΕΒΕ Καρδίτσας, η διοίκηση του ΔΟΠΑΚ και η επιστημονική ομάδα του μουσείου.

Στην ευχαριστήρια επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΒΕ, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα υλικά συντήρησης αξίας 569,16 ευρώ, τα οποία αποφασίσατε ομόφωνα στις 29/11/2023 να αγοραστούν με δαπάνη σας στο Μουσείο Πόλης Καρδίτσας, παραδίνονται σήμερα Τρίτη στο εργαστήριο συντήρησης, στον Πολυχώρο Καρδιτσομαγούλας. Για μας, εκτός από έμπρακτη στήριξη, η πράξη σας είναι μια χειρονομία αναγνώρισης του έργου του μουσείου από το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, έναν φορέα που θεωρούμε συνεργάτη και εταίρο στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και της ιστορικής παρακαταθήκης της Καρδίτσας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και δεσμευόμαστε να δείτε σύντομα πολλά συντηρημένα μουσειακά αντικείμενα στο πλαίσιο θεματικών εκθέσεων χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά σας. Με την ευκαιρία αυτή, σας υπενθυμίζουμε ότι η δουλειά υποδομής του Μουσείου Πόλης για της τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της Καρδίτσας είναι στη διάθεσή σας για πολλαπλή και εξωστρεφή χρήση/αξιοποίηση, ώστε να την καταστήσουμε από κοινού οικονομικό πόρο και βάση για την ανάπτυξη του τόπου μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας