Ειδήσεις

Στη μνήμη του Μάριου Σαρακατσιάνου αφιερώνεται η 7η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού


Όλα είναι έτοιμα για την 7η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 21:00, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Η φετινή Γιορτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Μάριου Σαρακατσιάνου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Ιούλιο του 2020, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του.

Ο Μάριος Σαρακατσιάνος ήταν ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και της παράδοσης. Υπήρξε καθηγητής μουσικής, ερμηνευτής παραδοσιακών, δημοτικών, λαϊκών τραγουδιών, γνώστης των μυστικών των παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνο, δεξιοτέχνης λαουτιέρης, μαέστρος σε παραδοσιακές χορωδίες φορέων και συλλόγων, ενώ διατηρούσε με τους συνεργάτες του τη σχολή «Μελωδία» στη Λάρισα.

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε στενά και με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της, όπως τα Καραϊσκάκεια, όπως και με πολλούς άλλους φορείς και Συλλόγους της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο, που έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα του πολιτισμού, θα τιμήσει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.

Θα ακολουθήσει γλέντι με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών του τόπου μας.

Ειδικότερα, λαμβάνουν μέρος οι εξής:

Μουσικοί

Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο)

Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο)

Θάνος Ρούμπος (βιολί)

Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο)

Γιάννης Σερίφης (κρουστά)

 Τραγουδιστές

Βασίλης Νταράλας

Αντριάνα Μόκκα

Χρήστος Αγριόδημος

Η Γιορτή γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη τους να ανταμώσουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να διασκεδάσουν.

Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία και για τον κάθε Καρδιτσιώτη να έρθει και να διασκεδάσει αφού η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο.

Η Διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων καλεί όλους τους Συλλόγους – μέλη της, όλα τα χορευτικά του Νομού, όλους τους χοροδιδασκάλους τους όπως και όλους τους Καρδιτσιώτες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του δημάρχου Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη για την εθνική επέτειο