Ειδήσεις

Στην Πάτρα με πίστη για το καλύτερο ο Α.Σ. Καρδίτσας Ιαπωνική!


Με προσοχή, σεβασμό στους αντιπάλους αλλά και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, αντιμετωπίζει ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League.

Τη Δευτέρα στις 5.15 μ.μ. η ομάδα της πόλης μας φιλοξενείται στην Πάτρα από τον Απόλλωνα για την 1η αγωνιστική της σεζόν, σε παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3.

Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα προετοιμασίας και έξι φιλικούς αγώνες με δυνατούς αντιπάλους, ο Α.Σ.Κ. εισέρχεται στο «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών αλλά και την ταλαιπωρία από τις καταστροφικές πλημμύρες, η ομάδα δόμησε την αγωνιστική της φυσιογνωμία και τώρα ετοιμάζεται για το φετινό πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της BasketLeague.

Οι «κυανόλευκοι» δεν αναζητούν άλλοθι και σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινά, διατηρούν υψηλό κίνητρο που δεν αφορά μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Η διάθεση ανταπόδοσης της στήριξης που λαμβάνει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια από τους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία, της οποίας είναι αλληλένδετο κομμάτι, είναι διάχυτη σε ένα διάστημα που ο κόσμος της περιοχής το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Με αυτό ως γνώμονα, η ομάδα της Καρδίτσας θα επιχειρήσει να εκπροσωπήσει αντάξια την περιοχή, προσφέροντας χαρά και υπερηφάνεια στους φιλάθλους της.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα ο Α.Σ.Κ. ολοκλήρωσε τις προπονήσεις, καταστρώνοντας τα πλάνα του για τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Ο κόουτς Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν ζητήσει το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης κι ετοιμότητας από τους παίχτες τους, γνωρίζοντας ότι σε αυτό το επίπεδο, η σημασία κάθε αγώνα είναι καθοριστική.

Ο αντίπαλος αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές επαρχιακές ομάδες της κατηγορίας, «αγγίζοντας» τα 500 επίσημα παιχνίδια στη λίγκα, ως μόλις ο 9ος σύλλογος που φτάνει σε αυτή την επίδοση. Φέτος, ο Απόλλων Πάτρας Carna ενισχύθηκε σημαντικά, επενδύοντας στον ελληνικό κορμό με τις προσθήκες των έμπειρων Βασίλη Μουράτου, Χρήστου Σαλούστρου, του σέντερ ΓάιουΣκορδίλη και του μέχρι πρότινος αθλητή του Α.Σ.Κ. Γιώργου Γκιουζέλη. Φιλιππάκος και Βησσαρίου παρέμειναν στο ρόστερ που συνεχίζει να καθοδηγεί ο Νίκος Βετούλας, ενώ οι προσθήκες των Αμερικάνων Τι ΤζέιΣταρκς, ΜάλικΟσμπορν, ΝτέσμονΟυάσινγκτον, ΝτιλέινιΜπλέιλοκ, ανεβάζουν τον πήχη των φιλοδοξιών και δυνατοτήτων των Αχαιών.

Ο Α.Σ.Κ., λοιπόν, ενέτεινε την προσπάθεια ετοιμότητάς του τις τελευταίες ημέρες και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για μία θετική εκκίνηση στη σεζόν, με «κληρονομιά» την περυσινή 10η θέση. Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε την Κυριακή (8/10) για την Πάτρα όπου θα διανυκτερεύσει, με το προπονητικό επιτελείο να έχει στη διάθεσή του όλους τους αθλητές.

Διαιτητές για τον αγώνα της Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιβόλας ορίστηκαν οι κ.κ. Γιώργος Πουρσανίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης και Εμμανουήλ Τσολάκος, Ιωάννης Τηγάνης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής.

Οικογενειακό δείπνο πριν το πρώτο τζάμπολ

Το καθιερωμένο τραπέζι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου η διοίκηση του συλλόγου στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.

Το δείπνο έλαβε χώρα στο χορηγό εστίασης του Α.Σ.Κ, το εστιατόριο 18 γράδα, με τους αδερφούς Στεργιούλη να εύχονται υγεία και πολλές επιτυχίες μέσα στην χρονιά.

Η βραδιά κύλησε σε ευχάριστο κλίμα μεταξύ των παιχτών, των προπονητών και της διοίκησης.

Προηγούμενο άρθρο Ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Θωμά
Επόμενο άρθρο 24 τόνους λιπάσματος για τους αγρότες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας