Ειδήσεις

Στο 70% ο αντιγριπικός εμβολιασμός στο Νομό


Ομαλά εξελίσσεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός στο Νομό, όπως τόνισε στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM) ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας Δημήτρης Γαγάτσης. Ήδη, έχει εμβολιαστεί το 70% ενώ για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν και νέα εμβόλια.

Ο κ. Γαγάτσης μίλησε αναλυτικά για όλα τα παραπάνω, το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα:

«Η συγκεκριμένη περίοδος είναι αυτή κατά την οποία παρατηρείται αύξηση του ιού της γρίπης.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και έναν με δύο μήνες.

Φέτος, για πρώτη φορά μπορούν οι ασθενείς να προσέρχονται στο φαρμακείο και μόνο με την προσκόμιση του ΑΜΚΑ τους μπορούν να καταχωρούν κατευθείαν, αντί της συνταγής, να καταχωρείται το εμβόλιο, να διατίθεται δωρεάν και να διενεργείται κιόλας εντός του φαρμακείου.

Νομίζω ότι πάμε αρκετά καλά. Υπάρχει ζήτηση.

Φέτος, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άλλα τρία. Έχει εμπλουτιστεί η γκάμα των αντιγριπικών εμβολίων με άλλα τρία εμβόλια από διαφορετικές εταιρείες. Τα πιο ενισχυμένα ας το πούμε. Που  έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιγόνων και τα οποία απαιτούν ιατρική συνταγή και ενδείκνυνται για ηλικίες άνω του 60 με 65 ετών, με λίγο επιβαρυμένα νοσήματα.

Κυλούν όλα ομαλά και νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο 70% της διενέργειας. Αυτή την περίοδο εκεί περίπου κυμαίνεται το ποσοστό.

Οι ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, άνω του 60 ετών, μικρά παιδιά συστήνουν οι παιδίατροι να εμβολιαστούν, όπως και γονείς ή άλλα άτομα τα οποία έρχονται σε επαφή με μικρά παιδιά ή με άτομα τα οποία είναι μιας ηλικίας. Όπως και τα άτομα που ανήκουν σε ειδικές ομάδες νοσημάτων τα οποία, πέρα από την ηλικία δηλαδή, ο θεράπων ιατρός τους συνιστά να κάνουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό».

 

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας Δημήτρης Γαγάτσης ρωτήθηκε και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επισημαίνοντας τα εξής:

«Το νέο φορολογικό σίγουρα εμάς, όπως και σαν τοπικό Σύλλογο, όπως και σαν Πανελλήνιο, μας βρίσκει αντίθετους σαν μέτρο γιατί θεωρούμε ότι είναι όντως ένα οριζόντιο και οπισθοδρομικό μέτρο.

Όσον αφορά τα φαρμακεία, σίγουρα τον φαρμακευτικό κλάδο δεν τον αφορά τον ίδιο με άλλους επιστημονικούς κλάδους, και όχι μόνο, που δουλεύουν με παροχή υπηρεσιών.

Εμείς σαν κλάδος, σε γενικές γραμμές, δεν γίνεται να φοροδιαφύγουμε. Αυτά που δηλώνουμε είναι τα πραγματικά μας. Και το ξέρει και το κράτος αυτό. Το βλέπει και στις δηλώσεις μας.

Τώρα σαν κλάδο αφορά σίγουρα κάποια πολύ μικρά σε τζίρο φαρμακεία τα οποία έχουν ατομική επιχείρηση, γιατί αφορά μόνο τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι τις εταιρείες, άρα είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό στον κλάδο μας με ατομικές επιχειρήσεις και με πολύ χαμηλούς τζίρους. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό αλλά σίγουρα τους αγγίζει.

Αυτό δεν αφήνει αδιάφορους. Και το θεωρούμε λάθος γενικότερα σαν μέτρο. Η φύση του μέτρου είναι λάθος. Πρέπει να βρει το κράτος άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς και φυσικά όλοι να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Εννοείται πως συμφωνούμε όλοι σε αυτό».

 

Προηγούμενο άρθρο Οι 10 προτάσεις Λέκκα για τη μείωση της διακινδύνευσης στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας