Ειδήσεις

Στο 85-90% η πληρότητα στη λίμνη Πλαστήρα για τα Χριστούγεννα


Χριστούγεννα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα επέλεξαν να κάνουν  πολλοί επισκέπτες καθώς η πληρότητα αγγίζει ήδη το 85 με 90%, όπως τόνισε στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM) ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων περιοχής Λίμνης Πλαστήρα Θωμάς Τσάβαλος.

Ο κ. Τσάβαλος ήταν καλεσμένος, το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη μιλώντας αναλυτικά για την κίνηση ενόψει των εορτών αλλά και για τα προβλήματα του κλάδου, υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα:

Υπάρχει μια μεγάλη δυναμική για τη λίμνη Πλαστήρα

«Υπάρχει μια μεγάλη δυναμική για τη λίμνη Πλαστήρα. Η πληρότητα αυτή τη στιγμή είναι στο 85 με 90%.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτά τα δύο τριήμερα, αγγίζει σχεδόν το 100%. Ίσως μένουν τα τελευταία δωμάτια.

Σίγουρα θα πάρουμε μια ΄΄ανάσα΄΄ μετά τον ενάμισι μήνα που λόγω Daniel σταμάτησαν όλες οι επιχειρήσεις να δουλεύουν. Είναι πολύ καλό δείγμα αυτό που έχουμε προς το παρόν».

 

Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο κύριος όγκος των επισκεπτών

«Κυρίως οι επισκέπτες είναι από Αθήνα και μετά υπάρχουν πολλοί επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και μερικοί από τα νησιά όπου έχει σταματήσει πλέον η σεζόν και θέλουν να επισκεφθούν τον ορεινό όγκο της Ελλάδας.

Μιλάμε κατά κύριο λόγο για οικογένειες και αυτά είναι τα πρώτα δωμάτια που ΄΄δεσμεύονται΄΄ από μέρους τους. Υπάρχουν, όμως, και ζευγάρια και όλων των ηλικιών θα έλεγα».

 

Προσιτές οι τιμές

«Μια ενδεικτική τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο 75 ευρώ και φθάνουν μέχρι  τα 125 ευρώ στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία. Είναι τιμές που είναι προσεγγίσιμες».

 

Αρκετές οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά

«Είναι αρκετές οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά. Και εκεί περίπου φθάνουμε το 90 με 95% για το τριήμερο αυτό.

Υπήρχε μια μεγάλη δυναμική πριν από περίπου ένα μήνα και συνεχίζει μέχρι τώρα.

Είναι πολύ θετικά τα δείγματα, Αναγνωρίζεται η περιοχή μας και αυτό είανι πολύ σημαντικό».

 

Τα προβλήματα του κλάδου

«Εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων, και σε συνεννόηση και με τις άλλες Ενώσεις της Θεσσαλίας (Βόλου, Λάρισας και Τρικάλων), έχουμε ζητήσει ήδη να περάσει στον κόσμο ότι πλέον οι περιοχές είναι προσβάσιμες.

Γιατί μέχρι πριν από 15 μέρες είχαμε πολλές ερωτήσεις για το ΄΄αν μπορούμε να φθάσουμε στην περιοχή σας΄΄, ΄΄πως είναι τα πράγματα΄΄. Και εκεί λίγο αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να διαφημιστεί ο τόπος, ότι είναι προσβάσιμος, ότι όλα είναι εντάξει και ότι είμαστε εκεί που μας είχαν αφήσει ουσιαστικά. Το πρώτο είναι αυτό.

Το δεύτερο, γιατί υπάρχουν πολλές δυσκολίες για εμάς, είναι κυρίως το ενεργειακό κόστος. Και μιλάμε φυσικά για το καύσιμο, για τη θέρμανση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και ζητάμε να υπάρξει τουλάχιστον κάποια φοροελάφρυνση όσον αφορά το πετρέλαιο, με μείωση της τιμής, με κάποια ειδική πρόβλεψη για μας.

Γιατί, καταλαβαίνετε, ότι πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Και αυτό το αντιμετωπίζω, ως Πρόεδρος, και από τους συναδέλφους. Υπάρχουν. Είναι πραγματικές αυτές οι δυσκολίες».

 

Το All Star Game έδωσε πνοή στην περιοχή

«Τις τελευταίες ημέρες, με το All Star Game, πολλά καταλύματα φιλοξένησαν αθλητές, δημοσιογράφους, ανθρώπους που ήθελαν να δουν αυτό το event.

Και γενικά θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση αυτή η διοργάνωση από όλους τους φορείς που συνέβαλαν τα μέγιστα.

Η εξωστρέφεια και η προβολή είναι το σημαντικό. Και εκεί έχουμε εστιάσει εμείς. Έχουμε εστιάσει πάρα πολύ στην προβολή.

Πέρα από το ότι γενικά πάντα πρέπει να ακούγεται μια περιοχή, εμείς είχαμε έναν λόγο παραπάνω με τις καταστροφές.

Γιατί είχαμε συνδεθεί με μια ΄΄βομβαρδισμένη΄΄ περιοχή. Ειλικρινά σας το λέω αυτό».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας - Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριστοτέλης Αντωνίου μίλησε στο Ράδιο Ηχόραμα
Επόμενο άρθρο Η παρέμβαση του Κώστα Μπαρμπούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/12/2023