Ειδήσεις

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας – Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριστοτέλης Αντωνίου μίλησε στο Ράδιο Ηχόραμα


Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας παραμένει υποτονική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εμπορικό κόσμο και την τοπική αγορά. Η καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και δώρων φαίνεται πως δεν κατάφεραν να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση αφού και οι καταναλωτές, από τη δική τους πλευρά, στην πλειονότητά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν πλήθος οικονομικών υποχρεώσεων και αναγκών και η ακρίβεια έχει οδηγήσει σε αφαίμαξη του περιεχομένου του πορτοφολιού τους.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου μίλησε, το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Το πνεύμα πρόθυμο, η τσέπη ασθενεί. Όλοι οι έμποροι έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε αυτές τις ημέρες, δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως είμαστε είδος πολυτελείας.

Η κίνηση είναι υποτονική. Ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης και αυτό γιατί τα έξοδα είναι πλέον πάρα πολλά.

Βέβαια, μιλάμε για περιοχή, για ένα Νομό που χτυπηθήκαμε άσχημα από τις πλημμύρες Daniel και Elias και πάμε να φτιάξουμε κάποιες υποδομές, αλλά στα μαγαζιά μας η κίνηση είναι υποτονική.

Όλοι οι συνάδελφοι, όλοι οι καταναλωτές, όλοι θέλουν να αγοράσουν, να ξοδέψουν, όμως τα χρήματα επαρκούν μόνο για τις βασικές ανάγκες.

Ο κόσμος ψωνίζει πάρα πολύ συγκρατημένα και μην ξεχνάμε ότι στο τέλους του έτους συσσωρεύονται και όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις, τέλη κυκλοφορίας και πολλά άλλα που πρέπει να πληρωθούν από έναν μισθό.

Τα επιδόματα, τα δώρα, όλα αυτά είναι ΄΄καραμέλα΄΄ στην ΄΄αρρώστια΄΄. Δεν είναι αυτή λύση για την περιοχή μας και για τον κόσμο.

Τα εποχιακά καταστήματα κινήθηκαν και κινούνται ακόμη αλλά πρόσκαιρα. Και θα κινηθούν ακόμα και αυτή την εβδομάδα. Ένδυση και υπόδηση, με εξαίρεση τα είδη ανάγκης, όπως κυρίως για τα παιδιά, κινούνται.

Η κίνηση στην ένδυση είναι υποτονική όπως είναι υποτονική και η κίνηση στα τρόφιμα και ποτά.

Εγώ έχω κάβα και μιλάω από τη δική μου πείρα και από τη δική μου πλευρά.

Είναι πάρα πολλές οι υποχρεώσεις και είναι πάρα πολλά αυτά που θα δούμε μπροστά μας, οπότε όλοι είναι, όλοι είμαστε, ως καταναλωτές, σε αγωνία, για όσα θα έρθουν δηλαδή τον Ιανουάριο».

Δράσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας λαμβάνοντας υπ όψιν το καλό του τοπικού εμπορίου και των μελών του, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, διοργανώνει δράσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά και όχι μόνο, έτσι ώστε να υπάρξει τόνωση της αγοράς και φυσικά όλα αυτά στο πνεύμα των εορτών και του μηνύματος της Γέννησης του Θεανθρώπου.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός χαρούμενου κλίματος στην πόλη μας ώστε οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της Καρδίτσας να κάνουν τις αγορές τους σε ένα όμορφο περιβάλλον που θα τους μείνει αξέχαστο», σημειώνει ο Σύλλογος.

«Μία πλειάδα καλλιτεχνών θα μας ψυχαγωγήσουν σε όλα τα επίπεδα. Ταχυδακτυλουργοί, animateurs, Ξυλοπόδαροι, facepainting, Άγιος Βασίλης και Μασκώτ θα κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες μας όμορφες και ιδιαίτερες. Θα βαφτούμε με λαμπερά χρώματα, θα φωτογραφηθούμε με τον Άγιο Βασίλη και την μασκώτ με την υπέροχη στολή του, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα μαγικά του ταχυδακτυλουργού και θα συμμετάσχουμε σε διάφορα μουσικοχορευτικά παιχνίδια του ανιματέρ.

Θα γίνουμε όλοι μας παιδιά γιατί το χρειαζόμαστε, γιατί το χρειάζονται τα παιδιά μας και η Καρδίτσα μας», συνεχίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Το εορταστικό ωράριο

Υπενθυμίζουμε ότι το εορταστικό ωράριο, για τις ημέρες που ακολουθούν, έχει ως εξής:

Παρασκευή 22/12: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Σάββατο 23/12: 08:30 – 17:00

Κυριακή 24/12: 11:00 – 18:00

Δευτέρα 25/12 και Τρίτη 26/12 κλειστά.

Τετάρτη 27/12: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Πέμπτη 28/12: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Παρασκευή 29/12: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Σάββατο 30/12: 08:30 – 17:00

Κυριακή 31/12: 11:00 – 18:00

Δευτέρα 1/1 και Τρίτη 2/1 κλειστά.

Από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάζεται η νέα αίθουσα Τέχνης Troukis Art Gallery
Επόμενο άρθρο Στο 85-90% η πληρότητα στη λίμνη Πλαστήρα για τα Χριστούγεννα