Ειδήσεις

Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες


   Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις 12:00 μ. στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας έγιναν τα εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης δραστηριότητας που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με τίτλο: «Το δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες».
     Η Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Λία Ρογγανάκη ευχαρίστησε όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε μια δράση που θέλει να αναδείξει τη σημασία των αξιών στη ζωή μας.
     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος συνεχάρη την κ. Ρογγανάκη και το Κέντρο Πρόληψης για την πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζοντας την αξία της αγάπης που είναι κινητήρια δύναμη προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
     Παρουσία των φορέων της πόλης και του νομού, των στελεχών του Κέντρου και πολλών συμπολιτών, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από σχήμα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας να ζεσταίνει την ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
     «Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Οι πλημμύρες ρίχνουν ακόμα τη βαριά σκιά τους. Πολλοί συνάνθρωποι μας δεν ζουν στα σπίτια τους, δεν μπορούν να βιώσουν μια σταθερότητα αφού έχει συντριβεί η καθημερινή τους ζωή και είναι έντονος ο φόβος και το αίσθημα του αβοήθητου.
Και μόνο στη θέα αυτών των μαζικών καταστροφών, όλοι νιώσαμε την ευαλωτότητα και το εύθραυστο της ύπαρξης μας. Ωστόσο, η βοήθεια των συνανθρώπων μας που συνοδεύεται από ανθρώπινη ζεστασιά και το μήνυμα: δεν είστε μόνοι, είμαστε κοντά σας, μπορεί να βοηθήσει για να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα της ζωή μας.
Ας αναθεωρήσουμε τι είναι πλέον πραγματικά σημαντικό, ας διδάξουμε στα παιδιά την ψυχική ανθεκτικότητα και ας φωτίσουμε την ζωή μας με τις δικές μας αξίες.
Σεβασμός, αισιοδοξία, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, συνεργασία, αξιοπρέπεια, αγάπη, συμπόνια, υπομονή, σταθερότητα, υπευθυνότητα, διάλογος, ανεκτικότητα, δημιουργικότητα, γενναιοδωρία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ειρήνη, φιλία….
Ελάτε να στολίσετε το δέντρο μας με την αξία που εσείς θεωρείτε πιο σημαντική για να στολίσει την ζωή σας!»
     Το Δέντρο της Πρόληψης θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρες: 10.00πμ – 1.30μμ.
     Μας περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, να το στολίσουμε κρεμώντας στα κλαδιά του, τις δικές μας αξίες!
     Παραμονές Πρωτοχρονιάς (μέσω ΜΜΕ και κοινωνικών δικτύων) επιστρέφουμε ως δώρο στην κοινότητα και στις ομάδες του Κέντρου πρόληψης (ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, εφήβων, παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας, εργαζόμενους μαθητές κλπ ) τις αξίες που παράξαμε όλοι μαζί με την ευχή να αποτελέσουν οδηγό και φάρο για τη ζωή μας το 2024.

Προηγούμενο άρθρο Αναβάθμιση της Πλατείας Δικαστηρίων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης των αλιέων και των εμπόρων αλιευμάτων της Θεσσαλίας μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα