Ειδήσεις

Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων


dav

Αυτό ήταν το συμπέρασμα των δύο τελευταίων διαβουλεύσεων για το σχεδιασμό του νέου LEADER ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’

Τα στελέχη της ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. είχαν συναντήσεις τόσο με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας, παρουσία της Διευθύντριας κας Κόντου και των στελεχών κ.κ. Σταμούλη και Τεγγελίδου όσο και με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Γιαβάση.

Στην πρώτη συνάντηση τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης τόνισαν την ελλειμματικότητα της περιοχής στον τομέα της μεταποίησης των γεωργικών προϊόντων και διατύπωσαν την εκτίμησή τους ότι υπάρχουν σοβαρές ευκαιρίες δημιουργίας μικρομεσαίων αγροδιατροφικών μονάδων καθώς και επιχειρήσεων logistics, αποθήκευσης και μεταφοράς των παραγόμενων προϊόντων, ενόψει και της ολοκλήρωσης του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

Από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής επισημάνθηκε το συγκριτικό πλεονέκτημα λειτουργίας του τμήματος στην περιοχή που σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων όπως το κρέας, γάλα και μέλι, καθιστούν την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων πρώτη προτεραιότητα. Τα ερευνητικά αποτελέσματα του τμήματος, η μεταφορά της τεχνογνωσίας μέσα από συμπράξεις – συνεργασίες ενδιαφερόμενων φορέων, η εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων καθώς και η συνεργασία με τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις μπορεί να αναδείξει την περιοχή παρέμβασης σε τόπο παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και αναγνώρισης.

Οι ενέργειες διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τον πληθυσμό για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες του Νομού
Επόμενο άρθρο Νιάλα και Βοϊδολίβαδο. Κι όμως, κάποιοι δεν χάρηκαν...