Ειδήσεις

Σύλλογοι Γυναικών: Όλες στην κινητοποίηση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) τιμούν την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλώντας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δώσουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και οπλοστάσιο, να εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, να στηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που κλιμακώνει αυτές τις ημέρες τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Στο φόντο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και εμπορικών δρόμων, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, συντελείται μία ακόμα πράξη του διαχρονικού αυτού εγκλήματος.

Δεν ανεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς για να σφαγιάζεται και να εκτοπίζεται ένας λαός που μάχεται για το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει πατρίδα και να μπορεί να ζει ελεύθερος και κυρίαρχος στη δική του γη.

Απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που, εκτός των άλλων, αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή!

Δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή μας και η κρατική ολιγωρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Η περιοχή μας, και συνολικά η Θεσσαλία δέχθηκε το μεγάλο πλήγμα των πλημμυρών, αφήνοντας πίσω νεκρούς, ανθρώπους ξεσπιτωμένους, χωρίς εργασιακό μέλλον και δίνοντας μάχη να παραμείνουν στον τόπο τους. Οι γυναίκες της υπαίθρου έχασαν το βιός τους, το σπίτι τους, το νοικοκυριό τους. Αγρότισσες χωρίς χωράφια, εργαζόμενες σε εργοστάσια ή σε βιοτεχνίες, ή σε αλυσίδες και καταστήματα βγήκαν σε αναστολή ή είναι χωρίς δουλειά πια. Μικρεμπόρισσες είναι  χωρίς καταστήματα, ελεύθερες επαγγελματίες χωρίς πελάτες. Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική αυτή και συνεχίζουμε με την αλληλεγγύη στις περιοχές αυτές που πλήγηκαν. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας, με 100% αποζημιώσεις, άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού είναι επίκαιρα όσο ποτέ και ο αγώνας τους ζητά δικαίωση!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας  καταδικάζει να ζούμε χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, ενώ κάθε μορφή βίας παρεισφρέει καθημερινά σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της εργασιακής, της κοινωνικής, της οικογενειακής ζωής μας κάνοντάς μας κυριολεκτικά το βίο αβίωτο.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας, διεκδικώντας ό, τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας, για να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια  και προσφυγιά.

Συμμετέχουμε στον αντιιμπεριαλιστική αγωνιστική συγκέντρωση  μαζί με εργατικά συνδικάτα, φοιτητές, σπουδαστές, και άλλους μαζικούς φορείς την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023 στις 18.30 μμ στην κεντρική πλατεία

 

Προηγούμενο άρθρο Τροποποίηση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο Νέες πληρωμές αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους πλημμυροπαθών επιχειρήσεων