Ειδήσεις

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Καρδίτσας: Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών


Ο ΣΕΠΕ Καρδίτσας εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που εδώ και μέρες έχουν βγει στον δρόμο διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Με αιχμή τις τιμές του πετρελαίου( αφορολόγητου για τους εφοπλιστές), των εφοδίων και του ρεύματος,  που αυξάνουν πολύ το κόστος παραγωγής, εκφράζουν  την αντίδρασή τους απέναντι σε όλους αυτούς που κερδοσκοπούν, στους μεσάζοντες, εμπόρους, βιομηχάνους που αγοράζουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές την αγροτική παραγωγή, ενώ τα τελικά προϊόντα φθάνουν στις λαϊκές οικογένειες και στους εργαζόμενους  σε πολύ υψηλές τιμές.

Πέντε μήνες μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπνιξαν τον Θεσσαλικό κάμπο και κατέστρεψαν το βιος των πληγέντων αγροτών κι αυτοί   δεν έχουν πάρει στην πλειοψηφία τους ούτε καν την επιδότηση ενοικίου, οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ζημιές, ενώ τα απαραίτητα έργα θωράκισης και προστασίας δεν πραγματοποιούνται, καθώς δε συνάδουν με τη λογική κόστους- οφέλους.

Απέναντι στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν στη φτωχοποίηση και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία της περιοχής μας, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των αγροτών που αγωνίζονται για να μείνουν στον τόπο τους, να κρατήσουν τη γη τους, να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που θεωρούν την Παιδεία και την Υγεία εμπόρευμα και όχι δικαίωμα και που τούτες τις μέρες έχουν ξεσηκώσει το φοιτητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Απέναντι σ’ αυτές όλοι εμείς, παιδιά αγροτών, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία οφείλουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας και σε έναν αγώνα κοινό να παλέψουμε για μια πιο ανθρώπινη ζωή. Για μια ζωή με δικαιώματα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αδιέξοδα που προκύπτουν από την δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων στην Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού Τ.Κ. Θετιδίου Φαρσάλων