Ειδήσεις

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς


Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε κάνει σαφές ότι επιθυμούμε τα σχολεία μας να παραμένουν ανοιχτά, αφού αποτελούν τον φυσικό χώρο ανάπτυξης της γνώσης, της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ανάπτυξης για τους μαθητές μας.

Δυστυχώς, το  διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος   για να παρθούν μέτρα ουσιαστικά για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Δεν προχώρησαν στην  ικανοποίηση των αιτημάτων του Κλάδου   για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), καθώς και  για πρόσληψη επιπλέον  προσωπικού καθαριότητας,

Διεκδικούμε:

Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες .

Να μειωθεί το ποσοστό 50+1 νοσήσαντες που απαιτείται για το κλείσιμο Τμήματος.

Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευόμενα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς . Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό και τους μαθητές των σχολείων.

Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

Να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραστεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 2 το μεσημέρι.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα δημαιρεσιών στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σύναξις του τιμίου, ενδόξου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου