Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιβίωσή τους, για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα που δίνει αυτές τις ημέρες η μικρομεσαία αγροτιά του τόπου μας, στήνοντας μπλόκο στο ΔΕΛΤΑ-Ε65 στην Καρδίτσα αλλά και ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

Τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά και σοβαρά και επηρεάζουν όχι μόνο τους ίδιους τους αγρότες, αλλά κατ’ επέκταση ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν τον βασικό πρωτογενή τομέα της χώρας μας στον αφανισμό. Με την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος παραγωγής (λιπάσματα, συλλογή, πετρέλαιο, ρεύμα), οι αγρότες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη φτώχεια και στο μαρασμό.

Η αγωνιστική πίεση και η μαζικοποίηση των αγροτικών μπλόκων, ανάγκασε την κυβέρνηση υποκριτικά εκ των υστέρων να δηλώσει …«ανοιχτή για διάλογο», ενώ οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι γνωστές και χιλιοδιατυπωμένες.

Οι Έλληνες αγρότες δεν είναι ζητιάνοι για να τους πετούν ένα ξεροκόμματο ώστε να φύγουν από τα μπλόκα, είναι επαγγελματίες και θέλουν να παραμείνουν στα χωριά τους για να καλλιεργούν τα χωράφια τους, αλλά με το κόστος παραγωγής  που έχουν επωμιστεί είναι αδύνατον.

Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά πρωτίστως στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης των αγροτών.

 

Προηγούμενο άρθρο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τ.Κ. Ρηγαίου Φαρσάλων
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων