Ειδήσεις

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των πληγέντων


Συμπαραστεκόμαστε στους πληγέντες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι δεν σταματούν να διεκδικούν για τις ανάγκες τους ακόμα κι αν έχουν περάσει 6 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η φράση «ένας χρόνος Πανδημίας και έξι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες» δείχνει ότι ο αγώνας είναι κοινός, γιατί είμαστε στην ίδια πλευρά. Είμαστε στην ίδια πλευρά αυτών που υποφέρουν, κινδυνεύουν αλλά και αγωνίζονται για να βελτιωθεί η ζωή μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Ο ένας χρόνος πανδημίας που πέρασε, έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την τεράστια ανάγκη για ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Έγινε φανερό, ότι οι χρόνιες ελλείψεις δεν μπορούν να λυθούν με μπαλώματα, ούτε με τη μετατροπή σε σύστημα μίας μόνο νόσου. Ό,τι καταφέραμε, έγινε γιατί το νοσοκομείο ορθοπόδησε χάρη τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ίδιου του προσωπικού. Γιατί τα  κέντρα υγείας μπήκαν στη μάχη των εμβολιασμών χάρη στην δουλειά των ίδιων των υγειονομικών. Χάρη στις δικές μας κινητοποιήσεις αναδείχθηκαν τα προβλήματα, οι ελλείψεις και πετύχαμε έστω κάποιες προσλήψεις που δίνουν μία ανάσα στο ήδη επιβαρυμένο προσωπικό.

Οι Έξι μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» έδειξαν ότι ο λαός, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μένουν απροστάτευτοι απέναντι σε οποιαδήποτε φυσική ή οικονομική καταστροφή. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για την πρόληψη και την προστασία της ζωής, της υγείας και της εργασίας μας. Έγινε φανερό, ότι οι χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες δεν μπορούν να λυθούν με μπαλώματα ούτε με κάποιες αποκαταστάσεις στην προηγούμενη κατάσταση. Ακόμα, όμως, και σήμερα το κέντρο υγείας Μουζακίου, το οποίο κατέρρευσε, βρίσκεται χωρίς κατάλληλο κτήριο εδώ και έξι μήνες. Τα χειρουργεία του νοσοκομείου, τα οποία γέμισαν νερά, λειτουργούν με τις ίδιες παλαιωμένες εγκαταστάσεις. Συνεχίζουν πολλά προβλήματα διαβίωσης σε κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους, χρεών σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που έχασαν την περιουσία τους, τη σοδειά και το εμπόρευμά τους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των επιτροπών πληγέντων από τις γειτονιές της πόλης μας.

Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου-Κέντρων Υγείας νομού και των Συλλόγων Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου και Κ.Υ. Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μας
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία