Ειδήσεις

Συμμετέχουμε στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στη Λάρισα


Οι πλημμύρες στην περιοχή μας έχουν αφήσει πίσω τους βαριά σημάδια στο δημόσιο σύστημα υγείας του νομού μας, στους υγειονομικούς και στους κατοίκους της περιοχής μας.

  • Δύο κατεστραμμένα Κέντρα Υγείας, Μουζακίου (Ιανός – Σεπτέμβρης 2020) και Παλαμά (Daniel – Σεπτέμβρης 2023).
  • Υποδομές του Νοσοκομείου «βάζουν νερά» με μία μεγαλύτερη βροχούλα (χειρουργικές αίθουσες, κουζίνα, μικροβιολογικό, υποδοχή εξωτερικών ιατρείων).
  • Δεκάδες υγειονομικοί, όπως και άλλοι χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν χωρίς σπίτι, με κατεστραμμένες περιουσίες, με ελάχιστες αποζημιώσεις και μπόλικη «ατομική ευθύνη» για το ξαναστήσιμο της ζωής τους.
  • Οι υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα σήκωσαν τεράστιο βάρος από τη ραγδαία αύξηση των αναγκών για την αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών, χωρίς νέες προσλήψεις στις ήδη υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας.
  • Ζούμε όλοι μόνιμα με τον κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά αφού δεν έχουν υλοποιηθεί και δεν προγραμματίζονται τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Η Κυβέρνηση, η Περιφερειακή αρχή (παλιά και νέα) και οι δημοτικές αρχές κρύβονται πίσω από την «έκθεση των Ολλανδών» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού της Θεσσαλίας. Θέλουν να μας πείσουν με δήθεν «επιστημονική» σφραγίδα ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να πλημμυρίζουμε.

  • Γιατί, όπως λένε, δεν επιλέγονται τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, όπως τα φράγματα, γιατί κοστίζουν.
  • Γιατί, όπως λένε, θα πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών μας να μάθουν πώς να αυτοπροστατεύονται σε παρόμοιες καταστάσεις, που θα ξαναβρεθούν μόνοι και αβοήθητοι.
  • Γιατί, όπως λένε, πρέπει να αποδεχτούμε η περιοχή μας να γεμίσει ανεμογεννήτριες στα βουνά και φωτοβολταϊκά στον κάμπο, αφού δεν φτάνει το νερό για καλλιέργειες!!!

Εμείς τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πολιτική του κόστους-οφέλους είναι εις βάρος του λαού για να μοιράζουν το κράτος και η ΕΕ χρηματοδοτικά πακέτα στους μεγάλους επενδυτές.

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και των περιουσιών μας.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας που προέκυψαν από τις πλημμύρες.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100% της καταστροφής.

Συμμετέχουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους μαζικούς φορείς στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12μ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Σχετικά με πολέμους και άλλα - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, απαιτεί σύγκρουση