Ειδήσεις

Συμμετοχή ΔΙΠΕ Καρδίτσας σε Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή


Την Παρασκευή 24 Μαΐου διοργανώθηκε στην Καρδίτσα Συνέδριο με θέμα: Κλιματική Αλλαγή: «Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» Η Θεσσαλία μετά τον Daniel, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια  και την αρωγή του Πράσινου Ταμείου.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε εκ μέρους του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κ. Γκόλτσου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δ. Σπυρόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να συμμετάσχει η ΔΙΠΕ Καρδίτσας στο Συνέδριο αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την αναγκαιότητα υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των μαθητών/μαθητριών και μελλοντικών ενεργών πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την απόκτηση περιβαλλοντικής ευθύνης και συνείδησης, την υιοθέτηση ορθών πρακτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Αναφέρθηκε επίσης, στις συνεργασίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και των σχολείων αρμοδιότητάς της (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) τόσο με το οικείο ΚΕΠΕΑ Μουζακίου καθώς και με άλλα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στα εργαστήρια δεξιοτήτων που υλοποιούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με θέμα το περιβάλλον και την ιδιαίτερη θέση που έχουν στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών συμβάλλοντας θετικά σε αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, στα πλαίσια των δράσεων του Συνεδρίου, διοργάνωσε Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Το Νερό και το ποτάμι» στον οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της. Έργα των μικρών μαθητών/τριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων διακόσμησαν τον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι σχολικές μονάδες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν θα λάβουν σχετικό έπαινο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και ταυτοποίηση τριών ακόμη συνεργών του
Επόμενο άρθρο Η επίδραση του ΠΕΠ στην καθημερινότητα των Θεσσαλών