Ειδήσεις

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων στον μαθητικό διαγωνισμό του European Radio School


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων συμμετέχει στον μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το EuropeanRadioSchool («Κάν’το ν’ ακουστεί 2023») που φέτος φέρει τον τίτλο: «Η νέα γενιά για την Ειρήνη». Η συμμετοχή αυτή προέκυψε από μία διαθεματική-διεπιστημονική προσέγγιση δημιουργικής γραφής και μουσικού πειραματισμού για την κατηγορία του τραγουδιού. Οι μαθητές επίσης δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ραδιοφωνικό μήνυμα και συμμετέχουν στην κατηγορία του ραδιοφωνικού μηνύματος. Η οργάνωση και επιμέλεια της συμμετοχής έγινε από τις εκπαιδευτικούς Χαρά Παπαδήμου (δασκάλα) και Κατερίνα Ζάχου (μουσικός). Η χορωδία του σχολείου πραγματοποίησε ηχογράφηση στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στις 14 Δεκεμβρίου 2022.

Η πρωτότυπη αυτή καλλιτεχνική δημιουργία έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να αναπτύξουν καλλιτεχνικές δεξιότητες, να εργαστούν συλλογικά και να συνδυάσουν γνώσεις και εμπειρίες.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων ευχαριστεί το Μουσικό Σχολείο για τη συμβολή του στην παραγωγή του τραγουδιού και ειδικότερα τους καθηγητές του: Παλαπέλα Άγγελο και Παλαπέλα Ηλία (μουσική επιμέλεια και ηχογράφηση), Σπύρο Τάκα (βιολί), Χάρις Σαφαρή (βιολοντσέλο) και Ζωή Αθανασίου (μουσική επιμέλεια) για την ευγενική συνεργασία.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το 38ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τίμησε τον πρώην δήμαρχο Καρδίτσας Δημήτρη Αρχοντή
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Ανύπαρκτα Επαγγελματικά Δικαιώματα αποφοίτων των Γεωπονικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας