Ειδήσεις

Συμμετοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Sustowns


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης για μικρές πόλεις και οικισμούς. Πρόκειται για το έργο “SUSTOWNS” “enhancing SUStainable tourism attraction in small fascinating med TOWNS”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG MED και το ΕΤΠΑ.

Κατά την εφαρμογή του έργου, μια από τις Δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν ήταν η εκπαίδευση και Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε μικρές πόλεις και οικισμούς του ελλαδικού χώρου, με στόχο την εκπόνηση Σχεδίων Δράσης Βιώσιμου Τουρισμού.

Συμμετέχουν κυρίως Μεσογειακές χώρες, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Σλοβενία, Αλβανία, κ.α. Υπεύθυνος του Προγράμματος για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα είναι ο γραμματέας του Δήμου κ. Μπράντζος Βασίλης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συναντήσεις. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων της μέχρι σήμερα εμπειρίας υλοποίησης του έργου SUSTOWNS.

Στη διαδικτυακή Ημερίδα (15/12/2021) παρουσιάστηκαν έξη (6) παραδείγματα μικρών πόλεων και κοινοτήτων, με πρώτο το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και το Νεοχώρι, το οποίο παρουσίασε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος.

Πρόκριμα για την επιλογή του Νεοχωρίου ήταν το 1ο Βραβείο Επενδύσεων Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων που πήρε το 2021 ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.  Άλλες πόλεις που επιλέχθηκαν είναι η Πύλη Τρικάλων, το Ροδοχώρι Νάουσας, η Βεργίνα Βέροιας, ο Δήμος Έδεσσας και ο Μακρύγιαλος Πιερίας.

Προηγούμενο άρθρο Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού όλη η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ