Ειδήσεις

Το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Σε εκδήλωση  της ΤΕ Καρδίτσας,  που πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο, με μαζική παρουσία μελών και φίλων του κόμματος, παρουσιάστηκε το Κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία παρουσίασης του Καλέσματος έγινε από τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Τσιούτρας ανέλυσε το κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση που όπως τόνισε: «Συζητάμε, σήμερα και εδώ από την Καρδίτσα, όπως κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, σε χώρους δουλειάς με εργαζόμενους, στα χωριά με αγρότες, κλπ, με όλους εσάς, όχι όπως συνήθως κάνουμε στο πλαίσιο μιας πολιτικής εξόρμησης, μιας πολιτικής καμπάνιας για τις θέσεις, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Συζητάμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε εμείς οι κομμουνιστές, για το πώς όλοι και όλες θα συμβάλετε στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας για να μετρήσουμε βήματα στη συλλογική οργάνωση, στον αγώνα, στη συσπείρωση δυνάμεων, στο συντονισμό της πάλης, για όλα τα καυτά και επείγοντα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Συζητάμε μαζί σας, γιατί όσο κρίσιμο είναι σήμερα να πολλαπλασιαστούν οι εστίες της αντίστασης για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως είναι ο νόμος Χατζηδάκη για τα Εργασιακά, άλλο τόσο κρίσιμο είναι να μπει στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης, του προβληματισμού όλων μας, το ζήτημα των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών, των αιτιών που αυτές οι ανάγκες όχι μόνο δεν ικανοποιούνται, αλλά συνεχώς υποβαθμίζονται και υπονομεύονται.

Αλλά ταυτόχρονα και πώς θα ανοίξουμε τον δρόμο για την πραγματική ικανοποίησή τους.» Στη συνέχεια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κατάσταση στην περιοχή όπου: «Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά, διασωληνωμένοι στους διαδρόμους με ό,τι σημαίνει αυτό για την πορεία της υγείας τους εκ των οποίων και κάποιοι πέθαναν. Από πού κι ως πού, λοιπόν, είναι πολυτέλεια να ενισχυθεί με τις απαιτούμενες υποδομές και το αναγκαίο προσωπικό; Ενώ από την άλλη είναι εφικτό να εξουθενώνεται το προσωπικό με τις πολλαπλές εφημερίες. Τα Κέντρα Υγείας παραπαίουν εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που έχουν εκχωρήσει την ΠΦΥ σχεδόν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Οι ελλείψεις γιατρών ξεπερνούν το 75%, ένας στη θέση τεσσάρων, ενώ αρκετό προσωπικό μετακινείται στο νοσοκομείο. Απουσιάζουν παντελώς όλες οι άλλες απαραίτητες για την ΠΦΥ ειδικότητες, πέραν των γενικών ιατρών.»

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους βιοπαλαιστές αγρότες, και συγκεκριμένα: «Ποια εμπιστοσύνη, λοιπόν, μπορεί να τους έχουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και δω σε έναν αγροτικό νομό, όταν τα προβλήματά τους πολλαπλασιάζονται και οξύνονται δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις αυξημένες τιμές στα γεωργικά εφόδια και στην Ενέργεια που καταναλώνουν, προβλήματα που δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο την επιβίωσή τους. Το ζούνε στη τσέπη τους αυτή την περίοδο οι βιοπαλαιστές αγρότες, που τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ. Καλά κάνουνε και κινητοποιούνται μέσα από τους Α.Σ. και την Ομοσπονδία, όπως και για τα άλλα ζητήματα που τους απασχολούν, μέσα και από την ΠΕΜ πανελλαδικά. Ποια εμπιστοσύνη μπορεί να τους έχουν οι βιοπαλαιστές μικροεπαγγελματίες που παλεύουν με τα χρέη που συσσωρεύτηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και από την πανδημία μέχρι σήμερα και απειλούνται με λουκέτο; Μόνο ο δρόμος του αγώνα.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αφού ανέλυσε τη πολιτική κατάσταση της χώρας και τις θέσεις των άλλων κομμάτων  έκλεισε λέγοντας: «Το Κάλεσμά μας απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από ποια πολιτική αφετηρία μας προσεγγίζει, ανεξάρτητα πού ο ίδιος τοποθετεί πολιτικά τον εαυτό του. Μέσα απ’ αυτούς τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ριζωμένο παντού, με πρωτοπόρες εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε περιοχή. Με ενιαία αιτήματα και στόχους που ανοίγουν τον δρόμο με κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Το Κάλεσμα για συμπόρευση, είναι το μέσο και ο δρόμος για να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός και για να βρεθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι σε καλύτερη θέση από αυτήν που είναι σήμερα.

Σ’ αυτή την υπόθεση θα είναι σημαντική και η δική σας συμβολή.

Να μετρήσουμε βήματα στη συγκρότηση και ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας όλων όσοι έχουν κοινό συμφέρον να παλέψουν ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Θα είναι σημαντική η συμβολή σας στην πολιτική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, παρά τις επιμέρους διαφορετικές απόψεις και τους προβληματισμούς του καθένα και της καθεμιάς.

Σας καλούμε να στηρίξετε με τη δράση σας αυτήν τη μεγάλη πρωτοβουλία που παίρνει το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο, για το σήμερα και το αύριο. Για τις εξεγέρσεις του μέλλοντός μας, τον σοσιαλισμό!»

(Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία)

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις αγωνιστών και κομμουνιστών συνδικαλιστών της περιοχής:

Ο Καλυβιώτης Νίκος, τεχνικός ασφαλείας στο εργοστάσιο «Ντάμαβαντ» αναφέρθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης του καθενός με το ΚΚΕ.

Η Γιαννοπούλου Μαρία, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, μίλησε για την κατάσταση των σχολείων της περιοχής.

Ο Χιοκτούρης Κώστας, αγρότης, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Ικονίου, αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουν δώσει οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής.

Η Καραντάνα Βαλεντίνα, αγροτική γιατρός, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Ο Τζόκας Παναγιώτης, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Η Χριστίνα Μπεκιάρη μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας: «Η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Sustowns
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση κτηνοτρόφων για την κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2021