Ειδήσεις

Συνάντηση Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Αργιθέας


Μια ακόμα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022.
Είχε προηγηθεί η επίσημη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού στη “Διαύγεια” περί “Ένταξης του έργου του Δήμου Αργιθέας με τίτλο: Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Αργιθέας” στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, συνολικού προϋπολογισμού 2.134.200,00 €.

Πρόκειται, ξεκάθαρα, για μια σπουδαία εξέλιξη καθώς διασφαλίζεται η σχετική πίστωση για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ ο Δήμος μας στην ιστορία του.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Υπουργό για την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Υπουργείου και Δήμου, η οποία εξακολουθεί να φέρνει απτά αποτελέσματα για την περιοχή μας.
Υπενθυμίζεται πως έχει εξασφαλιστεί ακόμα μια σημαντική χρηματοδότηση προ ολίγων μηνών για την “Αποκατάσταση υδρομαστευτικών έργων Δήμου Αργιθέας” ύψους 1.086.845,16, καθώς επίσης έχουν αξιοποιηθεί σημαντικοί πόροι από το ΥΠ.ΕΣ. για νέες παρεμβάσεις, για έργα αποκατάστασεων των καταστροφών και για αντιπλημμυρική προστασία.

Οι ερχόμενες χρηματοδοτικές προσκλήσεις, η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, οι αναπτυξιακές προοπτικές με βάση την ορεινότητα και αρκετά τρέχοντα ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του Δήμου απασχόλησαν επίσης τη σύσκεψη, με τον κ. Πέτσα να υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως την Αργιθέα με κάθε δημιουργικό τρόπο.

 

Προηγούμενο άρθρο 6o Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο 137 νέα επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 108,4 εκατομμυρίων ευρώ