Ειδήσεις

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας με τους Δασάρχες Καρδίτσας και Μουζακίου


Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κων/νου Τέλιου, πραγματοποιήθηκε στην  έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, σύσκεψη με τους δασάρχες Καρδίτσας και Μουζακίου. Από την Διεύθυνση της Δασικής Υπηρεσίας Καρδίτσας συμμετείχε η Δασολόγος κ. Μαρία Παρδάλη και από την Διεύθυνση της Δασικής Υπηρεσίας Μουζακίου  ο Δασολόγος κ. Απόστολος Γκόζκος.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον νομό αρμοδιότητας των Δασαρχείων και συγκεκριμένα:

Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών του αντιπλημμυρικού έργου που αφορούν την κατασκευή επενδεδυμένου αναχώματος στην κεντρική κοίτη του Χειμάρρου Παμίσου» από τη θέση «Γέφυρα Μπαλάνου» έως τη θέση «Γέφυρα Αργύρη». Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.470.000 € χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και δικαιούχος είναι το Δασαρχείο Μουζακίου που έκανε τις ανάλογες ενέργειες για την σύνταξη της μελέτης και την υποβολή της πρότασης . Ουσιαστικά πρόκειται να τοποθετηθούν ζαρζανέτ συνολικού μήκους 3.750 μέτρων, εκατέρωθεν της κοίτης του Πάμισου, μεταξύ των γεφυρών που προαναφέραμε, προσφέροντας αντιπλημμυρική προστασία σε περίπου 2.500 στρέμματα.

Ακολούθως με δεδομένο ότι στο νομό Καρδίτσας η κατάσταση με τα αντιπλημμυρικά έργα είναι τραγική, έγινε ενημέρωση και συζητήθηκαν  οι προτάσεις των Δασικών υπηρεσιών που έχουν κατατεθεί και αφορούν τα λεγόμενα μικρά έργα ορεινής υδρονομίας, αλλά και μικρά έργα ανάσχεσης των πρώτων πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία οι δασικές υπηρεσίες προτείνουν εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, συζητήθηκε η διαδικασία που αφορά στην κοπή των δένδρων από τις κοίτες των ποταμών προκειμένου να μην έχουμε με την παραμικρή βροχή πλημμυρικά φαινόμενα αλλά παράλληλα να ετοιμαζόμαστε για τον πλήρη καθαρισμό των ποταμών στα πλαίσια του ολοκληρωμένου προγράμματος αντιπλημμυρικών έργων που o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε  τα στοιχεία της μελέτης και τις προτάσεις, που συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με εκτιμώμενο κόστος 535 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκκληση της Δημοτικής αρχής για τήρηση του κανονισμού καθαριότητας
Επόμενο άρθρο Νίκος Δαναλάτος στο Ηχόραμα 100,8: Το βαμβάκι δεν μπορεί να φύγει από τη Θεσσαλία