Ειδήσεις

Συνάντηση Ασημίνας Σκόνδρα με τον Χρίστο Δήμα, με επίκεντρο τη φορολόγηση του τεκμαρτού εισοδήματος


Συνάντηση ουσίας  πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2024 στην Αθήνα, στα γραφεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  μεταξύ του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα, και της βουλευτού Καρδίτσας και γραμματέως της διαρκούς μόνιμης επιτροπής οικονομικών της Βουλής, κ. Ασημίνας Σκόνδρα.

Έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, αλλά ιδιαιτέρως για θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας. Η βουλευτής, μεταξύ άλλων, μετέφερε στον Υφυπουργό την αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων της Καρδίτσας για το ζήτημα της τεκμαρτής τους φορολόγησης και τόνισε ότι, ειδικά για τον νομό αυτό, ο οποίος επλήγη πολλαπλά από τις φυσικές καταστροφές,  πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις, ρυθμιστικές παρεμβάσεις και σημειακές διορθώσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Σκόνδρα δήλωσε πως η φορολόγηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος αποτελεί μεν σημαντική μεταρρύθμιση, που αξιοποιεί τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της φοροδιαφυγής, που φτάνει τα 60δις ετησίως, αφετέρου, όμως, ο νομός Καρδίτσας είναι ο δεύτερος πιο φτωχός νομός της χώρας και οι συμπολίτες της βαθιά πληγωμένοι από τα βαρύτατα καιρικά φαινόμενα. Το να υπάρξει, λοιπόν, ιδιαίτερη πρόβλεψη για την περιοχή είναι σωστό και δίκαιο. Κατέληξε πως είναι απαραίτητο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξετάσει τη διεύρυνση των μαχητών τεκμηρίων ειδικά για τους Καρδιτσιώτες.

Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή την κ. Σκόνδρα , συμμερίστηκε πλήρως τα προβλήματα που του έθεσε, την ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τις επιμέρους προτάσεις της και υποσχέθηκε ότι οι επισημάνσεις της θα μελετηθούν και θα ληφθούν υπόψιν. Άλλωστε, όπως τόνισε, η συνεργασία με την κ. Σκόνδρα είναι συνεχής, λόγω και της ιδιότητας της ως γραμματέως στη διαρκή μόνιμη επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα εγκάρδιο, αφού η Βουλευτής συνδέεται με τον Υφυπουργό με μακροχρόνια φιλία και συνεργασία, ήδη από το 2012, όταν και οι δύο ξεκίνησαν τη θητεία τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε το Διεθνές Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με το Rowan University στο Βόλο
Επόμενο άρθρο Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.