Ειδήσεις

Ξεκίνησε το Διεθνές Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με το Rowan University στο Βόλο


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) σε συνεργασία με το Rowan University, ΗΠΑ. Στο σχολείο συμμετέχουν, 6 Αμερικανοί φοιτητές, 3 Γάλλοι φοιτητές από το Polytech Nantes, Γαλλία, και 17 Έλληνες φοιτητές από το ΠΘ.

Η δράση ξεκίνησε με καλωσόρισμα των συμμετεχόντων από τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας & Διά Βίου Εκπαίδευσης και Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Σπύρο Α. Καραμάνο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Θανάση Παπαθανασίου και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Μάνο Μπουζάκη. Στη συνέχεια, ο συντονιστής από το Rowan University, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Αντώνιος Κόντσος, ξεκίνησε την ατζέντα του προγράμματος.

To Διεθνές Θερινό Σχολείο εστιάζει στο θέμα “Fundamentals of Digital Design and Advanced Manufacturing” (DDAM) και αναφέρεται σε ένα αντικείμενο αιχμής του Μηχανολόγου Μηχανικού. Θα διαρκέσει ως την Παρασκευή, 12 Ιουλίου και περιλαμβάνει δια ζώσης σεμινάρια, ομαδικά projects, επισκέψεις σε βιομηχανικούς χώρους και βράβευση φοιτητών.

H δράση στοχεύει στην ανάπτυξη των διεθνών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του ΠΘ στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του. Ο Αντιπρύτανης Σπύρος Α. Καραμάνος ανέφερε πως απώτερος στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να καθιερωθεί ως ετήσια δράση μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μελλοντικές συνεργασίες του ΠΘ με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, εδραιώνοντας σταδιακά το ΠΘ ως έναν διεθνή κόμβο εκπαίδευσης με πολλά οφέλη για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες/ερευνητές και το προσωπικό του πανεπιστημίου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτές Θύρες της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ασημίνας Σκόνδρα με τον Χρίστο Δήμα, με επίκεντρο τη φορολόγηση του τεκμαρτού εισοδήματος