Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ


Στελέχη της ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές ΑΕ και της Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη, κ. Πέτρο Παπαδάκο και κ. Γιώργο Στεργιούλη  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση των Άτυπων Συγκεντρώσεων βιομηχανικής δραστηριότητας, καθώς και των περιοχών που έχουν κατάλληλη χρήση για την εγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις βασικές περιοχές εκ των ως άνω αναφερόμενων  τις οποίες και υπέδειξαν τα στελέχη του Επιμελητηρίου.

Οι περιοχές που εξετάστηκαν αναπτύσσονται περιμετρικά του Αστικού Συγκροτήματος της Καρδίτσας σε μια ευρύτερη περιοχή ~10 χλμ2. Πρόκειται για ζώνες δραστηριοποίησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κύρια μεταποίησης, οι οποίες δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν οργανωμένους θύλακες πολεοδομικής οργάνωσης με συλλογικά δίκτυα υποδομών υπό το πρίσμα ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων. Πέραν των ανωτέρω, σκοπός της  συνάντησης των φορέων ήταν η διερεύνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές σε συνεργασία με την Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί, να προβούν στην επεξεργασία  ενός  προκαταρκτικού Σχεδίου  Δράσης με κύριους άξονες το θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των Επιχειρηματικών Πάρκων και τις δυνατότητες που παρέχουν τα τοπικά και γενικά πολεοδομικά σχέδια στην περιοχή που εκτείνονται οι ΑΒΣ, προκειμένου για τον χαρακτηρισμό τους και τη μετεξέλιξή τους σε Επιχειρηματικά Πάρκα Εξυγίανσης.

Το Σχέδιο Δράσης προβλέπεται να προδιαγράψει τα βήματα και τις επόμενες ενέργειες οργάνωσης της μεταποίησης και της εφοδιαστικής  στην περιοχή της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο 1η Γιορτή Τσίπουρου στο Μοσχάτο
Επόμενο άρθρο Ν.Ε. Καρδίτσας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν και αυτοί κερδοσκοπούν στις πλάτες τους