Ειδήσεις

Συνάντηση με τον βουλευτή Τέλη Σπάνια είχαν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Παλαμά και Ιτέας


Συνάντηση πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Παλαμά και Ιτέας με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια.

Έγινε εκτενής συζήτηση σε θέματα που αφορούν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρεςστους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Οι πρόεδροι αναφέρθηκαν σε μία σειρά αιτημάτων, που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων βασικών ζητημάτων.

Αιτούνται λοιπόντην μοριοδότηση των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων της περιοχής για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο για όλες τις τάξεις του λυκείου, πολύ περισσότερο δε για αυτούς της Γ΄ τάξης.

Το δεύτερο αίτημα τους,αφορά την αναγνώριση του δικαιώματος μετεγγραφής επιτυχόντων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ένα θέμα το οποίο  θα βοηθήσει κατά πολύ τις οικογένειες αυτές,ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Ζητούν την δωρεάν σίτιση και διαμονή των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση οικογενειών με παιδιά που φοιτούν στο λύκειο, του ποσού των 1500 €ανά έτος με προσαύξηση 500 € για κάθε παιδί, και την οικονομική ενίσχυση των μαθητών για την συμμετοχή τουςστις σχολικές εκδρομές.

Ο κ. Σπάνιας καλωσόρισε τους πρόεδρους, αναφέροντας ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί, δηλώνοντας ότι τα αιτήματα αυτά θα τα προωθήσει άμεσα προς το Υπουργείο.

Ανέφερε επίσης ότι αμέσως μετά τις πλημμύρεςέστειλε έγγραφο και επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας όπου ζητούσε, την μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων της περιοχή μας, την μετεγγραφή των φοιτητών όσο πιο κοντά γίνεται στο Ν. Καρδίτσας, καθώς επίσης και την κατ’ εξαίρεση παραμονή στο Ν. Καρδίτσας, για την σχολική χρονιά 2023-2024, των εκπαιδευτικώνεκείνων οι οποίοι δουλεύουν σε άλλους Νομούς, έτσι ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τα έξοδα τους και να παραμείνουν κοντά στασπίτια και στις οικογένειες τους.

Κλείνοντας ο κύριος Σπάνιας διαβεβαίωσε τους προέδρους ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των  αιτημάτων καθώς επίσης και για  όλεςεκείνες τις ενέργειες  που απαιτούνται,ώστε γρήγορα να μπορέσει ο Δήμος Παλαμά να επανέλθει στην κανονικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Α.Σ. Καρδίτσας Ιαπωνική, Θεόνη και Act For Karditsa σκοράρουν στην αλληλεγγύη!
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα το All Star Game 2023-24 στις 16 και 17 Δεκεμβρίου