Ειδήσεις

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο


Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας  με τον πρόεδρο του  ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση πάνω στα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη. Έγινε μια αναλυτική αναφορά από μέρους του βουλευτή κ. Σπάνια για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτικό τομέα για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νομού μας.

Κατόπιν ο κ. Λυκουρέντζος γνώστης της ακριβής κατάστασης, δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ απέναντι στους πλημμυροπαθείς αγρότες.Τόνισε δε ότι όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας κ. Λευτέρης Αυγενάκηςαύριο Τέταρτη 8/11/23 ξεκινάει η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής για το ζωικό κεφάλαιο και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν πιστωθεί σε όλους τους δικαιούχους οι προκαταβολές για το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο, λέγοντας  ότι γίνετε  το ανθρωπίνως δυνατό να τηρηθεί  το χρονοδιάγραμμα πληρωμών της προκαταβολής  που έχει ανακοινωθεί από τον κ. Αυγενάκη.

Ο κ. Σπάνιας ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να εξαντλήσουν όλες εκείνες τις πιθανότητες, έτσι ώστε μετά την προκαταβολή οι τελικές αποζημιώσεις που θα δοθούν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και να καλύψουν τις πραγματικές δαπάνες των αγροτών.

Κλείνοντας ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο επισημαίνοντας ότι η  κατάσταση στον Ν. Καρδίτσας είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται να στηριχτεί άμεσα ο αγροτικός τομέας που αποτελεί το στήριγμα της τοπικής μας οικονομίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Την Τετάρτη πληρώνονται για το ζωικό κεφάλαιο οι αγρότες
Επόμενο άρθρο Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace καταθέτει επίσημες προτάσεις για την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής στον θεσσαλικό κάμπο