Ειδήσεις

Συνάντηση της ΕΑΧ με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων


Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 11.30 π.μ., ο Πρόεδρος Βασίλης Τσαντήλας, ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης και το Μέλος κ. Βαγγέλης Κατσιφός, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα, προκειμένου αρμοδίως να συζητήσουν το θέμα της πραγματοποίησης Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή των ενιαίων Αγράφων.

Τους εκπροσώπους της ΕΑΧ, δέχτηκε στο Γραφείο του ο Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος.

Ακολούθησε συζήτηση εφόλης της ύλης επί της προτάσεως του Προέδρου και του Δ.Σ. για την διοργάνωση ενός Συνεδρίου ή του Ε΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Αναπτύξεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην περιοχή των Αγράφων με κυρίαρχο θέμα τον Θρησκευτικό Τουρισμό και την ανάδειξη, προβολή των ιδιαιτέρως σημαντικών χριστιανικών Μνημείων που είναι διάσπαρτα στον ευλογημένο και ιστορικό αυτό τόπο.

Ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση των εκπροσώπων της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών, ενημέρωσε σχετικώς τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο και τους καθοδήγησε πως θα πρέπει να κινηθούν προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη τάξις για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Πιο συγκεκριμένα ενημέρωσε το Προεδρείο να υποβάλει σχετικό αίτημα – έγγραφο στην επιχώριο Μητροπολίτη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο και αν εκείνος συμφωνήσει αρμοδίως να ενημερωθεί το Συνοδικό Γραφείο για τα περαιτέρω.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος Βασίλης Τσαντήλας, ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης και το Μέλος κ. Βαγγέλης Κατσιφός, συνοδεία του π. Σπυρίδωνα Κατραμάδου, επισκέφτηκαν στο Γραφείο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο από τον οποίο και έλαβαν τις πατρικές και την ευλογία για την διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου.

Στις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτδος κ.κ. Τιμόθεο για το θέμα αυτό.

 

Προηγούμενο άρθρο Άριστα στην πιστοποίηση του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού από την ΕΘΑΑΕ
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα της Αν. Δ/ντριας Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας Β. Ζιάκα σε βραβευθέντες μαθητές