Ειδήσεις

Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Προέδρων Τ. και Δ. Κοινοτήτων Ν. Καρδίτσας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα


Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκαν μέλη της Ένωσης Προέδρων Τ. και Δ. Κοινοτήτων Ν. Καρδίτσας (Ε.Π.ΤΟ.ΔΗ.Κ – Π.Ε.Κ.), προκειμένου να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν.

Εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για τον τρόπο εκλογής των Προέδρων και την ανάδειξη των Τοπικών Συμβουλίων.

Ο Υπουργός επεσήμανε την αξία του θεσμού και την προσφορά των εκάστοτε Προέδρων στην τοπική κοινωνία , καθώς είναι οι άμεσοι αποδέκτες των προβλημάτων των κατοίκων. Η Ένωση ζήτησε τη συμβολή του Υπουργού για συναντήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους, ώστε να τεθούν τα ζητήματα υπόψη των στελεχών της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τα μέλη της Ένωσης, στο ζήτημα της υποβάθμισης των Συμβουλίων στις Κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων.

Επίσης, οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν στον τρόπο καταβολής των εξόδων κίνησης των προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα φέρει σε επαφή την Ένωση με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να θέσουν τους προβληματισμούς τους.

Το Δ.Σ της Ένωσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Υπουργό για την διαρκή υποστήριξη και την αγαστή συνεργασία.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα παρουσίασης του ερευνητικού προγράμματος LensBreed της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», με τίτλο «Καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή στην υπηρεσία της σύγχρονης Γεωργίας»
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον θάνατο του Κώστα Παπαλού