Ειδήσεις

Ημερίδα παρουσίασης του ερευνητικού προγράμματος LensBreed της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», με τίτλο «Καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή στην υπηρεσία της σύγχρονης Γεωργίας»


Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου με τίτλο «Lens Breed: Αξιολόγηση και βελτίωση γηγενών πληθυσμών και ποικιλιών φακής για ιδιαίτερα αγροκομικά, φυσιολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά» στο Επιμελητήριο Καρδίτσας στην Καρδίτσα, στην οποία συμμετείχαν μέλη της επιστημονικής ομάδας του έργου, από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών  και τη σποροπαραγωγική επιχείρηση ALFASEEDS.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ALFA SEEDS, κος Μιχάλης Ανατολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά τους συνεργάτες του, καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς στο έργο για την επιτυχή υλοποίησή του ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους και τα αποτελέσματα αυτού. Ευχαρίστησε επίσης τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους.

Την παρουσίαση του προγράμματος στο κοινό πραγματοποίησε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου για την ALFASEEDS Δρ. Δ. Μπεσλεμές.Για το έργο, τη μεθοδολογία του και τα αποτελέσματά του μίλησέ η Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑκα Δρ Ε. Τιγκα. ΟΠρόεδρος της ALFASEEDS, κος Μιχάλης Ανατολίτης ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς των οσπρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ο υπεύθυνος σποροπαραγωγής της ALFASEEDS, κος Κωνσταντίνος Ανατολίτης, παρουσίασε τη διαδικασία και τα προβλήματα της σποροπαραγωγής φακής.

Πλήθος συμμετεχόντων, εκπρόσωποι καλλιεργητών, επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας και της σύγχρονης Γεωργίας στα ψυχανθή.

Το LENSBREED υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ” της Παρέμβασης ΙΙ – Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς,  η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (κωδικός έργου Τ1ΕΔΚ-04633).

 

Για την αναλυτική παρουσίαση του έργου ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

www.lensbreed.gr

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας για τα προβλήματα στην υγεία
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Προέδρων Τ. και Δ. Κοινοτήτων Ν. Καρδίτσας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα