Ειδήσεις

SynArt: Η Προσφυγική Κρίση Μέσα Από την Τέχνη


H ομάδα Igem Thessaly, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η Προσφυγική Κρίση Μέσα Από την Τέχνη» που θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η iGEM Thessaly 2019, είναι η πρώτη διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συστάθηκε και λειτουργεί με στόχο τη συμμετοχή της στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM , ο οποίος θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο στη Βοστώνη της Αμερικής. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης, με εφαρμογή στις δομές υποδοχής προσφύγων της χώρας αποσκοπώντας στην ελάφρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Θέλοντας να συνδυάσουμε τη Συνθετική Βιολογία με την τέχνη δημιουργήσαμε το «SynArtbyiGEM Thessaly» και σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την προσφυγική κρίση υπό το πρίσμα της τέχνης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση με φωτογραφίες από Μυτιλήνη, Ειδομένη, Ρόκα και Κουτσόχερο του φωτορεπόρτερ Δημήτρη Κυριακόπουλου. Θα δοθούν ομιλίες από τη Βουλγαρίδου Δέσποινα, ειδική συνεργάτιδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τον ΚαρακουλάκηΘεοδωρή, AreaManagerCentralGreece του DanishRefugee Council, καθώς και παρουσίαση της ερευνητικής πρότασης της ομάδας. Στον προαύλιο χώρο του Μύλου θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η πατρίς λυπάται πολύ».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 7μ.μ, ενώ οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στο δεύτερο όροφο του κτηρίου στις 8μ.μ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Προηγούμενο άρθρο Όλες οι αλλαγές και οι εξελίξεις στα εργασιακά και στο ανθρώπινο δυναμικό
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια Γιώργου Κωτσού στον Ατρόμητο Παλαμά