Ειδήσεις

Συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση των δημοτών στις περιοδείες του υποψηφίου δημάρχου Γ. Γεννάδιου


Οι κάτοικοι τριών ακόμα κοινοτήτων είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στα μέλη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ την απογοήτευσή τους για το καθεστώς απαξίας στο οποίο έχουν περιέλθει οι κοινότητες από τις επιλογές της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Για την Τ.Κ. Ζαϊμίου δεν απαιτήθηκαν πολλά λόγια καθώς η εικόνα του χωριού προσομοιάζει σε εικόνα μη κατοικημένης περιοχής. Οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν για τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αναφέρουν έστω μια παρέμβαση, αναρωτώμενοι εάν μπορεί κάτι να αλλάξει από οποιαδήποτε διοίκηση. Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Αγιοπηγής ήταν εντονότερες, καθώς μας υπογράμμισαν ότι δε διατίθενται να συνεχίσουν να αποδέχονται μια τέτοια εικόνα. Έλλειψη σηματοδότησης ακόμα και στις εισόδους, σταδιακή καταστροφή του κοινοτικού καταστήματος και του σχολείου απουσία εργασιών συντήρησης, άθλιοι κοινόχρηστοι χώροι και έλλειψη δικτύου ομβρίων και αγροτικής οδοποιίας συνθέτουν ένα προβληματικό σκηνικό.

Η πρωτοφανής σε όγκο συγκέντρωση της Τ.Κ. Καλλιφωνίου ανέδειξε ένα λιγότερο προβληματικό περιβάλλον, καθώς ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι βασικές ανάγκες καλύπτονται. Είναι όμως γεγονός ότι η Τ.Κ. και ο Δήμος Καρδίτσας πάσχουν από έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού, με την κατάσταση αυτή να μειώνει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

Ο κ. Γεννάδιος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή δεν αφήνει ευκαιρία ώστε να μεταφέρει τους πόρους των κοινοτήτων σε αλλότριους σκοπούς. Εκτός από τη μη απόδοση της ΣΑΤΑ, οι κοινότητες έχασαν την ευκαιρία παρεμβάσεων μικρής κλίμακας, αυτής που αντιστοιχούσε στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ο δήμος μπορεί να μην έχει την ευθύνη συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, έχει όμως κάθε δικαιοδοσία (και υποχρέωση) να παρεμβαίνει στο δίκτυο των οικισμών ώστε να ανακουφίζονται για παράδειγμα οι περιοχές που λιμνάζουν τα νερά. Έχει επίσης την υποχρέωση να διατηρεί καθαρά τα φρεάτια. Η δημοτική αρχή όμως προτίμησε να αφαιρέσει τους πόρους από τις Τ.Κ. ώστε να επιδοθεί στο ευγενές σπορ της απευθείας ανάθεσης για ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλης. Ακόμα όμως και τώρα που ευθύνη του σχεδιασμού βαραίνει την περιφέρεια, ποιος αντιπεριφερειάρχης δε σχεδίασε απολύτως τίποτα κατά τις προηγούμενες δύο θητείες, ενώ ως δήμαρχος υπόσχεται ολιστική αντιμετώπιση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας;

Οι δημότες έκλεισαν λέγοντας ότι δεν περιμένουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αλλά μόνο έργα, δέσμευση την οποία ανέλαβαν τα μέλη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λίμνης Πλαστήρα ενόψει των προβλέψεων για νέες έντονες βροχοπτώσεις