Ειδήσεις

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ


Συνεχίζεται  και εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ μπροστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21η  Μάη.

Συγκεκριμένα:

– Ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ, Νίκος Τέγος μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μίλησε σε  συγκέντρωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» στο Μορφοβούνι την Κυριακή 23 /4.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Βασίλης Ελευθερίου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Καρδίτσας και δημοτικός σύμβουλος δήμου Πλαστήρα με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του  τόνισε μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Σήμερα, εδώ από το Μορφοβούνι την έδρα του δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, μιας περιοχής  απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας πως στις εκλογές της 21 Μαΐου μπορούμε και ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ! ΠΑΝΤΟΥ!

Μετά τις εκλογές είναι προδιαγεγραμμένη η αντιλαϊκή πορεία που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση οποιασδήποτε σύνθεσης.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που πρέπει ο λαός να ψηφίσει ΚΚΕ.

«1. Γιατί σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ.

  1. Γιατί η οργή πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα.
  2. Γιατί μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές.
  3. Γιατί παρά τις διαφορές τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα “μεγάλα”. Τσακώνονται για το “ποιος” και “πώς” θα κυβερνήσει, αφού η πολιτική που θα ασκήσουν είναι δεδομένη.
  4. Για να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια που ετοιμάζουν.
  5. Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στην εγχώρια και διεθνή ελίτ.
  6. Γιατί το “κανένας από τους δύο” μπορεί να πάρει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά αν μεταφραστεί σε μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ.
  7. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει ΚΚΕ.
  8. Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης.»

Κλείνοντας κάλεσε όλους να ψηφίσουν

«ΤΩΡΑ_ΚΚΕ στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές.

Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν!

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ.»

Πάνος Τζόκας  μέλος του ΤΓ της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής   Καρδίτσας μίλησε το Σάββατο 22/4 αρχικά στα Ορφανά και στη συνέχεια στην Λεύκη αναφερόμενος « στο εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας που προβάλλει η ΝΔ, σημείωσε ότι οι «στρατηγικές συγκλίσεις μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων είναι δεδομένες κι αποδεικνύονται από τα πεπραγμένα τους είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση. Όσο για την δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «προοδευτική διακυβέρνηση με αντιλαϊκά υλικά, με διατήρηση όλου του αντιλαϊκού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που περνά σαν σκυτάλη από τον έναν στον άλλο, δεν γίνεται.» Ο Πάνος Τζόκας κάλεσε τους αγρότες των χωριών αυτών,  να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, «για να μετατραπεί ο θυμός και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών που χαντακώνουν τις ζωές μας. Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής».

-Σε σύσκεψη γυναικών στην Σέκλιζα μίλησε η Πόπη Μπούτα μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής   Καρδίτσας, τονίζοντας την ανάγκη «κάθε γυναίκα μπορεί να σκεφτεί διαφορετικά τη ζωή της, κάνοντας μια κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον της επιλογή: Να δείξει εμπιστοσύνη στο σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στις καθημερινές μάχες ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ». Η ψήφος είναι όπλο όταν κατατίθεται στο ΚΚΕ, γιατί αυτήν την ψήφο την κερδίζεις από την επόμενη μέρα των εκλογών, την βλέπεις δίπλα σου και όχι απέναντί σου σε παζάρια για κυβερνητικές καρέκλες.

Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, σε όλες τις εκλογές γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό!» είπε η Πόπη Μπούτα ολοκληρώνοντας την ομιλία της.

Ακλούθησε πλούσια συζήτηση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας τιμάει την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση βράβευσης του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας