Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ιερό προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος το εσπέρας της Τρίτης 11 Ιουνίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον εργολάβο και επιθεώρησε τα έργα αναστηλώσεως και συντηρήσεως τα οποία είναι εν εξελίξει στο ιερό προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης στον Σταυρό Φαρσάλων.
Να υπενθυμίσουμε πως η κακοκαιρία “Daniel” άφησε σημαντικές ζημιές στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Σταυρού Φαρσάλων, όπου σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού στη νότια είσοδο, κτίστηκε, γυρνώντας πολύ πίσω στο 1778.
Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ανέθεσε σε μηχανικό την μελέτη, η οποία έλαβε την έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας κι έτσι άρχισαν να εκτελούνται έργα θωράκισης του ναού εξωτερικά και αντιπλημμυρικά για να αποτροπεί μελλοντικά η είσοδος νερού εντός του ναού, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλες εργασίες που χρειάζονται μετά από τις ζημιές.

Προηγούμενο άρθρο Κίνδυνοι προ των πυλών - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Υποδοχή Μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων από τον Δήμαρχο Σοφάδων για τη διάκρισή τους στον Διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας