Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μουζακίου ενόψει της κακοκαιρίας


Από το Δήμο Μουζακίου – Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών ανακοινώνονται στους δημότες τα εξής: Έχοντας υπόψη: α) τις προβλέψεις της ΕΜΥ για εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων από αύριο Δευτέρα (25/9/2023) και για 4 ημέρες, με τοπικές ισχυρές βροχοπτώσεις στην Θεσσαλία, μεταξύ αυτών και στο Δήμο Μουζακίου, β) τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τις έκτακτες συσκέψεις που έγιναν από τα αρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, γ) το γεγονός ότι ο κυκλώνας «Daniel», που «χτύπησε» με πρωτοφανή σφοδρότητα ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας, έχει προξενήσει σημαντικές ζημιές στην περιοχή μας καθιστώντας την ευάλωτη. Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 24/9/2023, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μουζακίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Θεοφάνη Στάθηκαι αποφάσισε μεταξύ άλλων, λήψη διοικητικών, επιχειρησιακών και άλλων μέτρων, εξασφάλιση μηχανημάτων, ενώ έθεσε δημοτικές Υπηρεσίες, υπαλλήλους, λοιπό προσωπικό και τους εμπλεκόμενους φορείς σε πλήρη ετοιμότητα – επιφυλακή για διαρκή παρακολούθηση της επερχόμενης κακοκαιρίας και επέμβαση όπου κριθεί αναγκαίο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Για το λόγο αυτό ειδοποιούνται δημόσια και κατ’ ιδίαν, οι κάτοικοι που τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» και «κίτρινα» σε όλες τις πλημμυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες, ότι είναι υποχρεωμένοι να τα εγκαταλείψουν άμεσα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη από την πρώτη στιγμή που το επισήμαναν οι μηχανικοί της ΓΔΑΕΦΚ κατά τους ελέγχους καταλληλότητας που διενήργησαν.

2) Στους κατοίκους του Δήμου μας που διαμένουν σε περιοχή η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές η είναι κατολισθαίνουσα, συνιστάται η προληπτική απομάκρυνση από τα σπίτια για το 4ήμερο της κακοκαιρίας.

3) Για κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των παραπάνω, έχει προβλεφθεί η Μαθητική Εστία Μουζακίου, ή και αλλού αν χρειαστεί, με ευθύνη του Δήμου Μουζακίου.

4) Δημότες και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις διότι υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού από καταπτώσεις ή καθιζήσεις του εδάφους, αλλά και για σωματικές βλάβες, η και για τη ζωή τους.

5) Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και πεζών από τμήματα δρόμων που έχουν σημανθεί με προειδοποιητικές ταινίες κινδύνου, ιδιαίτερα στα ορεινά και σε άλλες κατολισθαίνουσες περιοχές του Δήμου.

6) Παρακαλούνται οι κάτοικοι να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς και να είναι από την πλευρά τους πιστή η τήρηση των οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και άλλων αρμόδιων Αρχών.

Περισσότερες οδηγίες για αυτοπροστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα, στην ιστοσελίδα της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, www.civilprotection.gov.gr

7) Για την μεταβολή των έκτακτων καιρικών φαινομένων ενημέρωση δίνεται στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ στην ιστοσελίδα της www.emy.gr

8) Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες: Αστυνομία στο «100», Πυροσβεστική στο «199», ΕΚΑΒ στο «166», αριθμός επείγουσας ανάγκης «112».

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΤΕ:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: 2445350107

ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: 6943218050

ΖΑΡΝΑΚΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: 6976222617

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ: 6987485410

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: 6977549441

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επόμενο άρθρο Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν οι Καρδιτσιώτες